У Гройсмана прийняли важливе рішення щодо торгівлі з окупованим Донбасом
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана прийняли важливе рішення щодо торгівлі з окупованим Донбасом

У Гройсмана прийняли важливе рішення щодо торгівлі з окупованим Донбасом

Кабінет міністрів України затвердив порядок ввезення і вивезення товарів з району проведення АТО і з тимчасово окупованих територій Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні 1 березня на підставі документа, внесеного Службою безпеки України.
"Суб'єктам господарювання забороняється переміщати на тимчасово неконтрольовану територію і з неконтрольованої території товари, за винятком продуктів харчування і ліків виключно в складі гуманітарних вантажів", - йдеться в рішенні.

Читайте також: Віджим українських підприємств на Донбасі: у Путіна дали нахабний коментар
Також дозволено переміщення "товарів і продукції, які забезпечують функціонування та обслуговування процесу металургійної, гірничо-збагачувальної вугледобувної і енергетичної галузі, об'єктів критичної інфраструктури".
Як зазначив під час засідання прем'єр-міністр Володимир Гройсман, в документі також визначено мінімальний перелік необхідних компонентів і матеріалів, які повинні використовуватися для гірничо-металургійного комплексу та енергетики країни.
"Це той необхідний критичний мінімум, який потрібен для того, щоб в українських будинках було тепло, світло, і не тільки в будинках, але і лікарнях, школах, на підприємствах, щоб наш гірничо-металургійний комплекс працював на економіку України і всі підприємства, які працюють в цьому комплексі, були зареєстровані тільки в Україні і платили податки за законодавством України", - зазначив він.
Крім того, Гройсман підкреслив, що не повинно бути ніякого незаконного переміщення товарів чи будь-якої контрабандної складової, а до процесу контролю за переміщенням товарів повинна бути залучена громадськість.
Читайте також: За хоплення бойовиками ДНР-ЛНР українських підприємств: в мережі обговорюють цікаві деталі
У рішенні передбачається встановлення контрольних пунктів, які відслідковуватимуть переміщення товарів.
"Все те, що є в списку, буде дозволено, все інше - заборонено", - зазначив прем'єр.
При цьому він запропонував через місяць після початку реалізації цього рішення провести публічний аналіз його виконання: "Що, як зроблено, де були проблеми, щоб ці проблеми не допускати".
"Це буде чесний діалог в інтересах України і українців", - резюмував Гройсман.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що бойовики так званих ДНР і ЛНР на окупованій території почали захоплення підприємств, що працюють під юрисдикцією України.
и.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?