У Грузії почався процес над Саакашвілі. Під будівлею суду виникли сутички
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії почався процес над Саакашвілі. Під будівлею суду виникли сутички

У Грузії почався процес над Саакашвілі. Під будівлею суду виникли сутички
Джерело:  online.ua

Сьогодні в Грузії починається судовий процес над експрезидентом країни, українським політиком Міхеілом Саакашвілі. До суду його привезли з військового госпіталю, куди його шпиталізували після тривалого голодування. На рішення суду чекають близько тисячі його прихильників, які зібралися під будівлею. Поліцейські застосували проти них перцеві балончики.

Джерело: "Новости – Грузия"

Прихильники нинішньої опозиції скандували "Міша". Протест людей проходить під контролем сотні працівників поліції. Останні застосували перцеві спреї після того, як деякі з демонстрантів забрались на дах будівлі відомства та розмахували там прапорами.

Нагадаємо, Саакашвілі припинив голодування після переведення до військового госпіталь.. Голодний протест він розпочав ще на початку минулого місяця.

Саакашвілі прибув з України до Грузії вперше з 2013 року

Політик таємно прибув з України до Грузії наприкінці вересня. Він не був у країні відтоді, як завершилась його друга президентська каденція в 2013 році.

У прокуратурі країни заявили, що політика засуджено до 6 років позбавлення волі за нібито злісне перевищення повноважень.

Проєвропейський та проросійський вектор політики Грузії

Нагадаємо, наразі очільником уряду Грузії є представники ”Грузинської мрії” Іраклі Гарібашвілі. Главою держави наразі є лідерка партії «Шлях Грузії» Саломе Зурабішвілі, яка має неоднозначну позицію щодо грузинської війни 2008 року. Зокрема, заявила, що у російсько-грузинській війні 2008 першою почала не Росія, а саме Грузія.

Російсько-грузинська війна 2008 року — збройний конфлікт між Грузією з одного боку та Росією і сепаратистськими угрупованнями Південної Осетії та Абхазії з іншого. РФ застосовувала у ціє війні тактику, схожу зі створенням підмандатних їй “республік” на сході України.

Саакашвілі у Грузії представляв “Єдиний національний рух”, який позиціонує себе як правоцентристська партія з проєвропейською спрямованістю.

Основою його політичної доктрини є вступ Грузії до НАТО і ЄС та відновлення контролю Тбілісі над теренами сепаратистських самопроголошених Абхазії і Південної Осетії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?