У Грузії жінки вийшли на масові протести проти скандального закону
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії жінки вийшли на масові протести проти скандального закону

У Грузії жінки вийшли на масові протести проти скандального закону
Джерело:  online.ua

В середу, 8 березня, в Грузії продовжились масові протести проти скандального парламентського законопроекту про "іноагентів. Протести, зокрема, підтримали тисячі грузинських жінок по всій країні.

Джерело: "Грузія Онлайн"

Що відомо про масові протести в Грузії 

За інформацією видання, масові протести почались в Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Озургеті, Амбролаурі, Болнісі, горі та інших містах Грузії.

У Тбілісі учасники маршу направились до будівлі парламенту, щоб оголосити маніфест проти скандального закону "Про прозорість іноземного впливу".

За словами організаторів протестної акції, неурядові організації, з якими покликаний боротися прозваний "російським" закон, грають ключову роль в наданні допомоги жертвам насильства, мігрантам, матерям-одиначкам, переселенцям і багатьом іншим категоріям громадян.

Внаслідок дискримінації і заборони цієї підтримки постраждає все населення Грузії, - зазначають організатори акції.

За інформацією Paper Kartuli, в акції беруть участь близько п'яти тисяч осіб. На фото і відео з місця можна побачити, що це переважно жінки. Як і під час вчорашнього протесту, що закінчився запеклими зіткненнями з силовиками, на місце стягнули десятки правоохоронців.

Позиція України стосовно протестів в Грузії

Представники МЗС України підтримали право громадян Грузії на проведення мирних протестів та закликали владу країни гарантувати це право.

В МЗС зазначили, що продовжують уважно слідкувати за подіями в Грузії на тлі масових протестів проти законопроекту щодо "іноземних агентів".

Як держава, яка прагне здобути членство в Європейському Союзі, Грузія має неухильно ґарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест, - зазначили в МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?