У ГУР оцінили йомовірність завершення війни в цьому році
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР оцінили йомовірність завершення війни в цьому році

У ГУР оцінили йомовірність завершення війни в цьому році
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, українські військові наразі роблять усе можливе для завершення війни проти злочинної армії РФ та звільнення всіх українських територій вже в цьому році. 

Джерело: інтерв'ю Скібіцького Corriere della Sera

Що відомо про успіхи ЗСУ та ймовірність завершення війни в цьому році 

Ми будемо намагатися зробити все можливе, щоб досягти завершення війни в цьому році. Це також залежить від того, як розвиватимуться економічні справи в Росії і чи залишатиметься економічний тиск високим, - зазначив Скібіцький.

Представник ГУР зауважив, що успішні контрнаступальні дії українських військових цілком залежать від потужної військової підтримки західних партнерів.

Скібіцький також підтвердив плани щодо звільнення Мелітополя та інших територій України за станом на 1991 рік.

За його словами, наразі є ознаки того, що окупаційна армія РФ може поновити наступ на території Запорізької області.

У той же час, як зазначив представник ГУР, окупанти намагатимуться стримати подальший наступ ЗСУ на Херсонщині.

Скібіцький зазначив, що наразі російські військові посилюють наступальні дії на Донеччині.

Так, ще з лютого однією з цілей РФ була повна окупація цього регіону разом із Луганською областю, проте загарбникам це не вдалося.

Ймовірно, вони почнуть новий наступ на Запорізьку область. А на Харківському напрямку намагатимуться зупинити наш контрнаступ. І намагатимуться утримати позиції в Херсоні, де нарощують оборону, а також на особливо стратегічному для них Кримському півострові, - наголосив Скібіцький.

За його словами,  розвідка не має доказів створення штурмової групи в Білорусі та не фіксує переміщення військ.

На думку Скібіцького, Білорусь, ймовірно, використовуватиметься здебільшого як база для реорганізації військ. Він підкреслив, що наразі Росія не має достатньо військ для нового наступу з півночі.

Ми очікуємо збільшення інтенсивності між весною та літом. Зараз їм непросто перекинути війська, враховуючи умови місцевості, - зазначив представник ГУР.

Скібіцький також зазначив, що удари українських військових по позиціях злочинної армії РФ в Макіївці були частиною плану щодо зриву ворожого наступу на Луганщині.

Макіївка є частиною нашого контрнаступу, який почався в серпні, і будуть інші: це частина плану, щоб уникнути чергового російського наступу. Для них це була велика втрата, - наголосив представник ГУР.

Він зазначив, що наразі важко оцінити точні втрати ворога у Макіївці.

Напевно, це послання всім російським солдатам, яких відправили воювати, це їм такий знак. Так буває з тими, кого Путін відправляє на фронт. І для генералів, які приймають таке дурне рішення, концентруючи стільки людей в одному місці, - підкреслив Скібіцький.

При цьому він також додав, що за останні два тижні росіяни перекинули багато військових не лише на східний напрямок, а й у Запорізьку та Херсонську області.

Їх перевозили потягами та літаками, з Ростова та з інших регіонів на кордоні з Україною, - зазначив представник ГУР.

У той же час, як повідомила заступниця голови Міноборони Ганна Маляр, ситуація на Донбасі залишається дуже важкою.

Маляр зазначила, що окупаційна армія РФ попри великі втрати намагається у будь-який спосіб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

На Сході ситуація складна. На деяких ділянках Донецької області ми потрохи, крок за кроком, просуваємось вперед. А на деяких - наступає ворог. Наступає не лише регулярна армія, але й приватні, - підкреслила Маляр.

За її словами, окупаційна армія зосередила великі сили на меті захоплення усієї території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, Маляр визнала дуже важку ситуацію в Соледарі.

До того ж, за її словами, наразі значну частину підрозділів ЗСУ складають не професійні військові, а мобілізовані.

І ми, як морально доросле суспільство повинні розуміти, що донедавна цивільні люди проходять надзвичайно складне як моральне, так і фізичне випробовування військовими реаліями війни. Всі люди різні, тому і випробовування проходять по-різному. Але все це заради нашої спільної високої мети - зберегти державу і перемогти, - підкреслила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?