У ГУР спрогнозували подальші дії армії РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР спрогнозували подальші дії армії РФ у війні проти України

У ГУР спрогнозували подальші дії армії РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління військової розвідки Міноборони Андрія Черняка, РФ не планує припиняти злочинну війну проти України та готується до поновлення масштабних наступальних дій.

Джерело: "РБК-Україна"

Що відомо про подальші плани окупантів у війні проти України

За оцінками воєнної розвідки України, росіяни цього року й надалі будуть намагатися продовжувати ведення наступальних дій. На жодному з напрямків їм не вдалося досягнути своєї мети. Вони розуміють що програють, але завершення війни не планують, - зазначив Черняк.

За його словами, наразі все буде залежати від того, де саме окупаційна армія РФ розпочне новий наступ.

Ми розглядаємо можливість того, що вони можуть одночасно піти з півночі або сходу. Такі дії ворога передбачаються і наші війська до цього готові, - підкреслив представник ГУР.

Однак Черняк зауважив, що наразі на території Білорусі не має достатньої кількості військової техніки та особового складу армії РФ для проведення наступу на територію України.

Представник ГУР впевнений, що росіяни будуть намагатися втримати сухопутний коридор до Криму та захопити усю Донецьку область. При цьому, на його думку, окупантам не вдасться форсувати Дніпро, аби знову захопити Херсон.

За оцінками воєнної розвідки України, за наступні 4-5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове, - зазначив Черняк.

На думку українських та західних аналітиків, командування злочинної армії РФ насправді готується до повторного наступу на півночі України, втім, навряд-чи він буде успішним.

Зокрема, зазначається, що в окупантів залишаються невирішенними проблеми із матеріально-технічним забезпеченням власних підрозділів та відсутністю у більшості мобілізованих восени необхідного військового досвіду.

Якщо це в них вийде, як вони собі думають - то вони зможуть, відтягнувши ЗСУ на північ, якось зламати ситуацію або принаймні зупинити свій провал на сході та півдні, де українська армія, вочевидь, готується до наступальних операцій. Але я не бачу у них можливості реалізувати ці плани, - зазначив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

За його словами, поки Росія у лютому зосереджуватиме основні зусилля біля наших північних кордонів, українська армія вже закінчуватиме деокупацію Донбасу та підступить до Криму

 І тоді противнику доведеться гнати особовий склад із Білорусі, щоб хоч якось зупинити ті процеси, які на той час можуть вже набути незворотного характеру. Тому жодних шансів у Росії зламати ситуацію на свою користь не проглядається, - підкреслив експерт.

Військовий аналітик та полковник ЗСУ Сергій Грабський також підтверджує, що в окупаційної армії РФ просто вже не має ані людських, ані матеріально-технічних ресурсів для проведення нових наступів та навіть організації ефективної оборони.

У них просто фізично немає таких можливостей, тому що вони надали нам дуже серйозну послугу, знищивши свою систему мобілізаційного розгортання. Це визнав навіть Путін. У своїй нещодавній промові він сказав, що "виявлено певні недоліки". Це має на увазі системні складнощі та втрати. Щоб створити цю систему, їм потрібно вивести війну з гарячої фази, а потім близько 2-3 років, - зазначив Грабський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?