У гуртожитку КПІ спалахнув скандал через приховану камеру у дівчачому душі
Категорія
Україна
Дата публікації

У гуртожитку КПІ спалахнув скандал через приховану камеру у дівчачому душі

У гуртожитку КПІ спалахнув скандал через приховану камеру у дівчачому душі
Джерело:  online.ua

У гуртожитку Київського політехнічного інституту розгорівся гучний скандал - у дівчачій душовій кімнаті виявили приховану камеру. Про це повідомили у Солом'янському райвідділі поліції.
Джерело: ВВС News Україна

Так, камеру виявили самі студентки у четвер, 28 жовтня, у столичному гуртожитку №7 КПІ, що по вулиці Металістів, 3. З’ясувалося, що пристрій знімав дівчат, коли вони милися у спільному жіночому душі. Проте тоді про цей інцидент адміністрація воліла мовчати. Комендантка гуртожитку прохала дівчат "вгамуватися".

Але 18 студенток, які потрапили в об'єктив камери, не могли сидіти, склавши руки, і звернулися із колективною скаргою до поліції.

Проте розголосу історія набула, коли депутатка Верховної Ради Інна Совсун розповіла про цей сором на фейсбуці. Вона вважає, що адміністрація умисно хотіла приховати інцидент.

Це жах. Це порушення недоторканності приватного життя. Невідомо, на які сайти ці записи пішли, чи були дівчата повнолітніми", - обурюється пані Совсун.

Вона пообіцяла депутатське звернення, щоб добитися розслідування.

Хто таємно знімав дівчат у душі?

Коли файли з камери відновлювали, вдалося встановити, хто організував зйомку. З’ясувалося, що це студент другого курсу, чиє обличчя потрапило випадково в об’єктив закріпленої ним же камери під час тесту. Він встиг записати кілька відео.

Правоохоронці почали розслідування за статтею 182 (Ч.2) Кримінального кодексу - “Порушення недоторканності приватного життя”, камеру вилучили. У зазначеній статті йдеться, що незаконне збирання конфіденційної інформації про особу карається штрафом або виправними роботами, або арештом до шести місяців.

На думку постраждалих дівчат і ради студентів студмістечка КПІ , адміністрація гуртожитку намагалася захистити зловмисника, який пішов на такий сороміцький вчинок.

В адміністрації це заперечують і кажуть, що студента можуть довести до самогубства.
"Порівнює зйомку у душовій із палінням; стверджує, що студентки більш цікавляться матеріальною компенсацією, ніж справедливим розглядом справи", - так у студраді прокоментували поведінку комендантки гуртожитку.

На думку депутаки, студента, який встановив камеру, мають як мінімум відрахувати, а адміністрації варто вибачитися перед дівчатами за те, що таке в принципі стало можливим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?