У МОЗ допустили обмеження для невакцинованих студентів у гуртожитках
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ допустили обмеження для невакцинованих студентів у гуртожитках

У МОЗ допустили обмеження для невакцинованих студентів у гуртожитках
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я допустили, що для студентів, які претендують на проживання в гуртожитках, можуть ввести певні епідемічні обмеження - для заселення може стати необхідною вакцинація проти коронавірусу.

Джерело: Укрінформ

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, наразі готується до публікації офіційна позиція міністерства з приводу норм, якими регулюватиметься поселення студентів у гуртожитках. Він додав, що краще мати щеплення, аніж проводити два тижні на самоізоляції.

Експерти МОЗ наразі обробляють різні плюси, мінуси, ризики й алгоритми щодо впровадження відповідних опцій.

“Ми розуміємо, що в гуртожитках не завжди перебувають 100% люди віком від 18 років. В той же час вакцинація у нас – від 18 років. Ми розуміємо певні обмеження вакцинації, які стосуються підлітків до 18 років, яких неможливо провакцинувати”, _ наголосив Кузін.

Він уточнив, саме такі моменти наразі мають бути опрацьованими.

“Незабаром ми вийдемо з офіційною позицією, яким чином це будемо впроваджувати. Думаю, що ми дамо перехідний період: або така норма буде запроваджуватися з листопада, або – з грудня”, - додав санітарний лікар.

Він звернув увагу на рекомендацію прямо від МОЗ до студентів - отримати необхідні щеплення для захисту від інфекції у новому навчальному року.

“Один випадок інфікування в гуртожитку – це, по суті, самоізоляція для усіх мешканців і на 14 днів. Невже краще жити в зачиненому гуртожитку 14 днів, ніж зробити два щеплення і бути захищеним?” - резюмував Кузін.

Вакцинація в Україні

Вакцинальна кампанія від COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Станом на середину серпня вже зроблено понад 7 мільйонів щеплень.

В Україні щеплення роблять наступними вакцинами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

  • Moderna.

До кінця року влада планує вакцинувати понад 50% населення. У МОЗ також запевняють, що всі вакцини, які використовуються в Україні, високо ефективні від штаму коронавірусу "Дельта", який стрімко поширюється по країні та більш небезпечний, ніж штам "Альфа".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?