У Харкові до 8 років в'язниці засудили бойовика ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові до 8 років в'язниці засудили бойовика ЛНР

У Харкові до 8 років в'язниці засудили бойовика ЛНР
Джерело:  online.ua

Бойовика "ЛНР", якого контррозвідка СБУ викрила у березні в Харківській області, засудили до 8 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

 Джерело: Управління СБУ у Харківській області у Facebook.

"Набрав законної сили вирок Харківського районного суду стосовно громадянина України, затриманого у березні цього року за матеріалами контррозвідки СБУ.

Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) ККУ", - йдеться у повідомленні.

Чим займався бойовик "ЛНР"

Громадянин України у травні 2014 року за власною ініціативою розпочав співпрацю з російськими окупантами. Чоловік вступив до складу незаконного збройного формування – так званого "народного ополчения Донбасса".

Він воював проти України в складі терористичної організації "ЛНР", займався збором даних про позиції підрозділів ЗСУ та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС. За свою діяльність бойовик регулярно отримував гроші від росіян.

Отримавши бойове поранення, терорист переїхав на лікування до Росії, де надіявся отримати російське громадянство "за заслуги". Але натомість отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання бойовик повернувся в Україну, де його затримали.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучили бойові гранати РГД-5 та РГО із запалами, а також встановили координати місця розташування схрону із бойовими засобами ураження, у тому числі реактивними штурмовими гранатами РШГ-1 виробництва РФ.

Читайте також:

  • СБУ усунула мережу Кремля з дезінформації проти Кримської платформи.

  • Фінансована Росією ботоферма просувала ідеї “Малоросії” і “Новоросії” в Україні.

  • СБУ викрила шпигунів ФСБ, які шантажем вербували офіцера спецслужби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?