У Харкові не можуть загасити масштабну пожежу на складі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові не можуть загасити масштабну пожежу на складі

У Харкові не можуть загасити масштабну пожежу на складі
Джерело:  online.ua

У Харкові на вулиці Тюрінській в ніч на 25 грудня спалахнула масштабна пожежа у двоповерховому торгівельно-складскому приміщенні.

Джерело: ДСНС України у Харківській області

Масштабна пожежа у Харкові

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу о 1:54 ночі. На місце були відправлені пожежні підрозділи та дві автоцистерни.

На той момент, коли пожежники дістались на місце, пожежа вже охопила торговельні та офісні приміщення. При цьому поряд знаходились дерев'яні прибудови та господарчі споруди.

У гасінні вогню приймали участь 50 рятувальників і 14 одиниць техніки. Через 3,5 години рятувальникам вдалось припинити поширення вогню.

Але гасіння пожежі продовжується вже понад 7 годин. Спеціалісти встановлюють причину загоряння.

Масштабна пожежа у готелі на Вінниччині

У ніч на 22 грудня під Вінницею спалахнула масштабна пожежа у готельному комплексі "Батерфляй", в результаті чого загинула жінка.

Пожежа спалахнула о третій годині ночі на території Литинської територіальної громади у готельному комплексі "Батерфляй" в селі Садове.

Окрім цього представники ДСНС евакуювали з готелю 53 дитини у віці від 5 до 15 років.

У поліції також повідомили, що дехто, рятуючись від пожежі, стрибав з вікон готельного комплексу.

По факту пожежі у поліції вже завели справу за ч.2 ст. 270 ККУ (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), яка передбачає позбавлення волі терміном до 8 років.

Нагадаємо, що на території Києво-Печерської лаври сталася пожежа. Вогонь розповсюдився на покрівлю майстерні по розпису ікон. До гасіння вогню були залучені 55 осіб й 13 одиниць техніки ДСНС.

У той же час, українським підприємцям лише за добу вдалося зібрати на відновлення постраждалого в результаті пожежі столичного костелу Святого Миколая 20,77 мільйонів гривень.

До ініціативи долучилися Monobank, Приватбанк, Альфа-Банк Україна, Райффайзен Банк, ПУМБ, компанії Taryan Group, Dragon Capital, SD Capital, Нова пошта, ENSO та інші.

Експерти уже озвучили прогноз, що повне відновлення Костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень, як і відновлення органу.

Як уже згадувалося раніше, ввечері 4 вересня у Києві горів костел Святого Миколая на вулиці Великій Васильківській. Основною версією пожежі наразі є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?