У Херсоні почнуть сіяти кавуни вже цьогоріч — Херсонська ОВА
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Херсоні почнуть сіяти кавуни вже цьогоріч — Херсонська ОВА

У Херсоні почнуть сіяти кавуни вже цьогоріч — Херсонська ОВА
Джерело:  online.ua

Представник Херсонської ОВА повідомив, що скоріш за все цьогоріч будуть Херсонські кавуни. Весняні польові роботи проводяться на 50 тис. розмінованих гектарах.

Джерело: Олександр Толоконніков

Херсонські кавуни сіятимуть вже цьогоріч

Представнки Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в етері Телемарафону розповів, що крім розмінованих 50 тис гектарів землі було розміновано, було розміновано ще 20 тис гектарів.

Повідомляєтсья, що аграрії не збираються скасовувати посівну і 2 тис з них використають для посіву баштану.

Це свідчить про те, що у Херсоні вже цього року почнуть сіяти кавуни.

 З добрих новин — небагато, але будуть херсонські кавуни, на 2 тисячах гектарів буде посіяно баштан, це дуже символічно для нас, — розповів представник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Де вирощуватимуть кавуни цього року

18 березня член комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук повідомляв, що через замінування полів Херсонщини українці не зможуть купувати херсонські кавуни цього року.

Проте він додав, що українці все рівно зможуть купити українські кавуни.
Їх вирощуватимуть, каже Соломчук, в Одеській та Кіровоградській області.

Також він поділився, що такі овочі, як червоний буряк, морква та картопля вирощуватимуть у центральних та західних регіонах України.

Він зазначив, що цього року багато малих господарств збільшують свої площі саме під овочі, щоб не допустити дефіциту, та, як наслідок імпорту, адже він підвищує ціну, яка зараз і так є високою, наприклад, на цибулю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?