У ISW дізналися про плани Кадирова щодо окупованих територій України
Категорія
Політика
Дата публікації

У ISW дізналися про плани Кадирова щодо окупованих територій України

У ISW дізналися про плани Кадирова щодо окупованих територій України
Джерело:  online.ua

За словами американських аналітиків, скандальний очільник Чечні Рамзан Кадиров хоче, щоби представники чеченських силових підрозділів виконували суддівські функції на тимчасово окупованих територіях України.

Джерело:  звіт ISW

У ISW розкрили план Кадирова щодо окупованих територій України

Іноземні експерти звертають увагу на те, що Рамзан Кадиров 20 січня оприлюднив відеозапис групи чеченських богословів, які завершують навчання в Російському університеті спеціального призначення в Грозному.

Окрім того, поплічник Путіна почав стверджувати, що понад 300 кадіїв (судді та судді, які застосовують закони шаріату – ред.) та імамів мають намір пройти аналогічну підготовку й після цього вирушити на окуповані українські території.

За словами американських аналітиків, той факт, що чеченських кадіїв планують включити до складу чеченських підрозділів, які розгортаються в Україні, заслуговує на увагу.

Кадії зазвичай виконують суддівські функції у кримінальних і цивільних справах, а їхня присутність в Україні може свідчити про те, що Кадиров має намір, щоби чеченські сили виконували основну функцію управління на окупованих територіях, - йдеться в звіті ISW.

Окрім того, наголошується, що очільник Чечні може використати кадіїв та імамів в Україні з метою створення соціальних умов щодо довгострокового переселення мусульманського населення з Кавказу в окуповані райони України.

Аналітики ISW також наголошують, що підтверджених доказів наявності у Кадирова таких планів немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?