Франція думає над відправленням в Україну танків Leclerc — Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція думає над відправленням в Україну танків Leclerc — Politico

Франція думає над відправленням в Україну танків Leclerc — Politico
Джерело:  online.ua

Франція розглядає питання відправки танків Leclerc в Україну. Таким чином там хочуть підштовхнути Німеччину до власних поставок танків.

Джерело: Politico

Франція розглядає можливість передачі танків Україні

Ця тема складна, і в Парижі її ще не вирішено. Але ми думаємо про це. Подивимося, що буде вирішено на спільному засіданні французько-німецького кабінету, — сказав французький чиновник виданню.

Західні офіційні особи побоюються, що в України залишилося небагато часу до того, як Росія почне новий, ширший наступ на Україну.

Німеччину закликають надати Україні танки Leopards

Нагадаємо, що 20 січня відбудеться чергове засідання міністрів оборони західних країн на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Канцлера Німеччини Олафа Шольца спонукають допомогти Україні отримати танки Німеччини Leopard 2 в очікуванні можливого весняного наступу.

Проте Німеччина чекає, поки США зроблять перші кроки у передачі власних танків.

Є очікування, що незабаром Німеччина принаймні дозволить таким союзникам, як Польща та Фінляндія, відправити свої Leopards до Києва. А офіційні особи та дипломати в Берліні кажуть, що канцлер може навіть запропонувати допомогу Україні з підготовкою та обслуговуванням Leopards, - пише видання.

Проте це максимум, на що готова піти зараз Німеччина.

Ми є [серед] тих, хто робить найбільше. Ми ніколи не робимо щось самі, а разом з іншими, особливо зі Сполученими Штатами, які є дуже важливими у цій спільній справі захисту незалежності та суверенітету України, - сказав Шольц на форумі в Давосі.

Тиск на Шольца посилився після того, як Велика Британія оголосила, що надішле в Україну власні бойові танки Challenger 2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?