У Івано-Франківській області заявляють про вибух на нафтопроводі через підпал
Категорія
Україна
Дата публікації

У Івано-Франківській області заявляють про вибух на нафтопроводі через підпал

У Івано-Франківській області заявляють про вибух на нафтопроводі через підпал
Джерело:  online.ua

За словами керівника Надвірнянської громади у Івано-Франківській області Зіновія Андрійовича, вибух на нафтопроводі міг статись через умисний підпал і правоохоронці повинні перевірити цю версію. 

Джерело: Telegram Андрійовича

Що відомо про наслідки та причини вибуху на нафтопроводі 

Глава Надвірнянської громади зазначає, що наразі багато питань виникає з приводу пожежі, яка спалахнула після прориву нафтопроводу.

За його словами, внаслідок прориву сильне забруднення було зафіксоване у річці Стримба.

Що стало причиною вибуху чи що стало причиною пожежі, будуть встановлювати правоохоронці, - наголошує Андрійович.

Він також підкреслив, що був на місці інциденту від самого початку і бачив масштабні пожежі внаслідок розливу нафтопродуктів уздовж русла річки.

Невідомо чому вона загорілася, спалахнула по руслу річки Стримба… Правоохоронні органи всі на місцях і все роблять для того, щоб визначити причину, чи не було підпалу. Не знаю, я не фахівець. Але скажу, що практично пройшовши декілька сотень метрів по берегу річки Стримба, бачимо великі об’єми розливу нафти. Знаємо, що нафта просто так від недопалка не горить. Невідомо, що відбулося, дивна ситуація, - зазначає Андрійович.

Він також підкреслив, що мають бути проведені експертизи для визначення причин виникнення пожежі.

За його словами, постраждалих з різним ступенем важкості травм доправили в медичні заклади, серед них двоє дітей.

Що відомо про постраждалих внаслідок прориву нафтопроводу 

За інформацією керівниці Івано-Франківської ОВА Світлани Оніщук, внаслідок прориву нафтопроводу в районі Івано-Франківська кількість постраждалих зросла до дев'яти осіб, серед яких двоє дітей.

Внаслідок цього постраждали 9 людей. Двоє дітей і троє дорослих, за попередньою інформацією, у критичному стані, з численними опіками тіла (понад 70%). Їх доправлено до лікувальних закладів району та надається вся необхідна допомога, - зазначила Оніщук.

За словами Онищук, ще чотирьом людям надано необхідну медичну допомогу на місці. Госпіталізації вони не потребували.

Відомо, що подія трапилась о 17:00. У результаті загоряння нафтопродуктів вогонь розповсюдився на приватний будинок. Разом з усіма відповідними службами працюємо на місці події. Причини трагедії - встановлюються, - підкреслює очільниця Івано-Франківської ОВА.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?