У Кабміні назвали галузі з найстрімкішим відновленням після коронакризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні назвали галузі з найстрімкішим відновленням після коронакризи

У Кабміні назвали галузі з найстрімкішим відновленням після коронакризи
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оцінили як надзвичайно активні темпи відновлення української економіки від наслідків так званої коронакризи, спровокованої поширенням інфекції та національними карантинами.

Джерело: урядовий портал

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, окремі галузі економіки вже станом на середину 2021 року відзначилися темпами відновлення понад 2%.

“Вперше за багато місяців зафіксоване зростання в аграрній галузі на 2,5%. Активне зростання йде по важливих секторах промисловості. Металургія зросла цьогоріч на 7%, машинобудування — на 10%”, - уточнив Шмигаль.

Згідно з його заявою, у перші шість місяців 2021 року показники прибутку середніх та великих компаній сягнули 462 мільярди гривень. Це на 76% перевищує відповідні дані за аналогічний період торік.
Кошти стануть важливим джерелом внутрішніх інвестицій та відповідного зростання заробітної плати в цілому.

Відновлення від коронакризи

Згідно з останніми даними, відносно І кварталу 2021 року реальний ВВП країни скоротився на 0,8% з урахуванням сезонного фактора.

В Міністерстві економіки країни звертають увагу на те, що обсяг ВВП у першому півріччі поточного року збільшився на 1,7 % проти першої половини минулого року.

За даними відомства, головними чинниками зростання ВВП в ІІ кварталі стали поступове відновлення та оптимістичні бізнес-настрої через пом’якшення карантинних обмежень. Окрім того, також згадується про високий споживчий попит населення, зокрема стимульований зростанням мінімальної заробітної плати.

Відзначається, що додатковим чинником “стала сприятлива кон’юнктура на зовнішніх сировинних ринках, що сприяло вищим обсягам експорту товарів та послуг. Наприклад, у ІІ кварталі 2021 року у річному вимірі індекс цін на базові метали зріс на 68,3 %, світові ціни на залізну руду – у 2,1 раза, на добрива – на 64,8%, на пшеницю – на 30,9 %”.

Міністерство економіки оцінило зростання ВВП за 5 місяців 2021 року на рівні 0,7%, за 2 квартали — у 6%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?