У Кабміні оголосили рішення щодо боротьби з боргами за зарплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні оголосили рішення щодо боротьби з боргами за зарплати

У Кабміні оголосили рішення щодо боротьби з боргами за зарплати
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів виступили з оголошенням про посилення контролю за погашенням боргів щодо заробітної плати в Україні вже найближчим часом.

Джерело: урядовий портал

За оприлюдненими даними, передбачається організація регулярних нарад з цього приводу.

“Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати. Зокрема буде активізована робота через проведення щотижневих нарад на рівні уряду та запроваджене фокусне обговорення проблематики конкретних органів управління та регіонів тощо”, - говориться у заяві.

Під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості за зарплатами участь брали представники ДК “Укроборонпром”, Міненерго, Державного космічного агентства, Донецької, Харківської областей і Києва. Водночас учасниками стали посадовці центральних структур, обласних державних адміністрацій, професійних спілок.

“Своєчасність виплати заробітної плати належить до найважливіших питань, які знаходяться на постійному контролі Президента України та уряду. Саме тому питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати є одним з пріоритетів діяльності Мінекономіки”, - цитує урядова пресслужба міністра економіки Олексія Любченка.

В Україні посилюється тенденція до збільшення сум заборгованості працедавців перед робітниками. В цілому зростання такого боргу зареєстрували упродовж останнього місяця в 20 регіонах і на підприємствах, підшефних Міністерству соціальної політики, Державному космічному агентству й Фонду державного майна.

У Мінекономіки своєю чергою відзначили низку позитивних тенденцій з приводу поступового зменшення заборгованості на Донеччині, Харківщині, у Києві та підприємствах Міністерства енергетики.

“Подальша робота Міжвідомчої робочої групи буде сконцентрована на визначенні предметних і системних заходів центральних, місцевих органів влади у тісній взаємодії із соціальними партнерами – галузевими федераціями, профспілками. Визначено персональну відповідальність та напрацьовано конкретні рішення за наслідками наради. Спільними зусиллями ми повинні знайти дієві механізми, які дозволять зупинити зростання цього ганебного явища”, - наголосив Любченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?