В Україні знову підняли граничні ціни на бензин
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні знову підняли граничні ціни на бензин

В Україні знову підняли граничні ціни на бензин
Джерело:  online.ua

В Україні знову підвищили граничні ціни на бензин. Найбільші АЗС вже відреагували - 4 серпня ціни на пальне підняли до 31,86 грн.

Джерело: Мінекономіки

У відомстві представили розрахунки, від яких АЗС можуть встановлювати свої ціни на бензин і дизельне паливо. Нові ціни будуть діяти до середини серпня.

Нові ціни на бензин в Україні

Нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива передбачають підвищення розрахункових цін для бензину з 26,64 гривень до 26,86 гривень за літр. Граничні ціни на дизельне паливо знизилися на 1 копійку - з 22,25 гривень за літр до 22,24 грн.

Таким чином, з урахуванням всіх націнок, максимальна ціна на паливо на АЗС може вирости до:

  • 31,86 гривні за літр на бензин,

  • 29,24 гривні за літр на дизельне паливо.

Автозаправні станції вже почали підвищувати ціни на бензин і дизпаливо. Нова ціна вище в середньому на 0,2 - 0,5 грн за літр.

Держрегулювання цін на бензин

14 травня Кабмін прийняв рішення про встановлення граничних торговельних надбавок на паливо на період, поки діє карантинний режим через поширення коронавируса COVID-19. Постановою уряду введена максимальна роздрібна націнка на бензин 5 грн, на дизельне паливо - 7 грн.

Продавці пального повинні враховувати цю надбавку при встановленні роздрібної ціни на бензин та ДП, яке реалізується через мережу АЗС. Встановлення максимальної торговельної надбавки не стосується преміального палива - тільки на бензини марок А-92, А-95 і дизельне паливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?