У Кабміні підтримали законопроєкт про реформу в дошкільній освіті
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні підтримали законопроєкт про реформу в дошкільній освіті

У Кабміні підтримали законопроєкт про реформу в дошкільній освіті
Джерело:  online.ua

Напередодні у Кабінеті міністрів ухвалили проєкт нової редакції закону “Про дошкільну освіту” - відповідним рішенням відзначилося позачергове засідання уряду у четвер, 14 жовтня.

Джерело: Міністерство освіти й науки

За офіційними даними, йдеться про одразу низку ініціатив, спрямованих на покращення функціонування інфраструктури дошкільної освіти.

“Документом насамперед МОН пропонує запровадити інтернатуру для молодих фахівців сфери дошкілля, реалізувати принцип «гроші ходять за дитиною», втілити в життя академічну автономію закладів дошкільної освіти та упорядкувати їхню типологію. Упевнений, що спільними зусиллями, за підтримки Президента України, Верховної Ради та органів місцевого самоврядування, ми створимо спроможну систему дошкільної освіти, з рівним доступом до освітніх послуг, мотивованими педагогічними працівниками, безпечним, інклюзивним та розвиваючим освітнім середовищем для щасливого дитинства”, - цитує пресслужба заяву міністра Сергія Шкарлета.

Зокрема в законопроєкті пропонують також покращені умови для навчання дітей. У документах згадані наступні позиції:

  • рівний доступ дітей до якісної дошкільної освіти, зокрема завдяки створенню територіальної та безбар’єрної інфраструктури, запровадження інклюзивних форм, методів, змісту, подолання мовних бар'єрів і забезпечення права дитини на здобуття освіти мовою корінного народу чи національної меншини України, а дітям із порушенням слуху – права на здобуття дошкільної освіти українською жестовою мовою;

  • удосконалення функціонування закладів дошкільної освіти;

  • цифровізація освітніх і управлінських процесів;

  • впровадження альтернативних механізмів фінансування;

  • розвиток закладів дошкільної освіти усіх форм власності;

  • забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою.

Також законопроєкт пропонує удосконалення функціонування системи дошкільної освіти й приведення цього акту у відповідність до закону “Про освіту”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?