У Кабміні пояснили позицію МВФ щодо субсидій
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні пояснили позицію МВФ щодо субсидій

У Кабміні пояснили позицію МВФ щодо субсидій
Джерело:  ТСН

Міжнародний валютний фонд закликає встановити в Україні ринкові значення комунальних тарифів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "1+1".

За словами голови Міністерства фінансів Оксани Маркарової, МВФ не вимагає ліквідації субсидій для громадян. Вона стверджує, що в умовах ринкової ціни на газ уряд має допомагати певним категоріям населення, але жителі великих будинків повинні сплачувати повну ціну.

"Тому що коли ми тримаємо низьку ціну на тарифи для всіх, це означає, що той, хто живе в маленькій квартирі і той, хто живе у великому будинку, платять однакову ціну. І це несправедливо. У всій Європі працює ринкова система", - пояснила Маркарова.

Міністерка додала, що у кожній сім'ї сплати за комуналку не повинні сягати понад 15% доходів. Саме над цим нібито працює уряд.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники делегації МВФ, яка завершила роботу в Україні у вересні, наголосили на необхідності підтримання макроекономічної стабільності для подальшого покращення економічної ситуації. Також важливими умовами стали прийнятний рівень боргу та підвищення ефективності видатків у різних галузях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?