У Казахстані назвали кількість постраждалих під час масових протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Казахстані назвали кількість постраждалих під час масових протестів

У Казахстані назвали кількість постраждалих під час масових протестів
Джерело:  online.ua

За словами заступника міністра з охорони здоров'я Казахстану Ажар Гініят, під час масових протестів та заворушень постраждали не менше тисячі людей.

Джерело: "Інтерфакс"

Масові протести у Казахстані

Гініят повідомила, що не менше 400 людей потрапили до лікарень. З них 62 людини перебувають у реанімаційних відділеннях.

Заступник керівника МОЗ також заявила, що протестувальники нападають на лікарів, у результаті чого постраждали вже 10 медпрацівників.

Просимо не заважати медпрацівникам працювати, щоби карети швидкої медичної допомоги могли своєчасно доїхати до постраждалих, - підкреслила Ажар Гініят.

Повідомляється також, що у результаті зіткнень з протестувальниками загинуло щонайменше 12 правоохоронців, ще 353 силовики отримали поранення.

Фото - twitter.com/F9RDegacoItONHY

При цьому тіло одного з співробітників поліції знайшли з відрубаною головою.

Між тим, влада Казахстану повідомила про введення держрегулювання цін на пальне.

Запроваджено тимчасове (на 180 днів) державне цінове регулювання на реалізацію бензину та дизельного палива, - повідомили представники уряду Казахстану.

Зокрема, ціни на скраплений газ становитимуть 50-75 тенге (3,15-4,73 грн) за літр залежно від регіону.

 На бензин встановлено такі граничні ціни: марка АІ-80 – 89 тенге за літр; марки АІ-92 та АІ-93 - 182 тенге за літр; марка АІ-95 – 215 тенге за літр.

 На дизпаливо встановлено граничні ціни залежно від регіону 230-260 тенге за літр.

Що відбувається у Казахстані 

Зазначається, що вже у найближчі часи військові Білорусі та РФ повинні бути розгорнуті на території Казахстану.

Рада колективної безпеки ОДКБ прийняла рішення направити колективні миротворчі сили організації у Казахстан.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підтримав пропозицію про введення військ Організації Договору про колективну безпеку в країну.

До складу ОДКБ входять Вірменія, Киргизстан, Таджикистан, Білорусь, Казахстан і Росія.

У четвер у найбільшому місті Казахстану Алмати відбулися зіткнення військових і демонстрантів, поліція заявила, що десятки бунтівників були "усунуті", коли вони намагалися штурмувати їхні офіси.

Кілька бронетранспортерів і десятки військовослужбовців у четвер вранці вийшли на головну площу Алмати, де сотні людей третій день протестують проти уряду.

За словами свідків видання, коли військові наближалися до натовпу, було чути постріли, але з тих пір ситуація на площі дещо втихомирилась.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?