У Казахстані зупинили роботу банків та скасовують авіарейси
Категорія
Світ
Дата публікації

У Казахстані зупинили роботу банків та скасовують авіарейси

У Казахстані зупинили роботу банків та скасовують авіарейси
Джерело:  online.ua

Через проведення антитерористичної операції, влада Казахстану зупинила роботу всіх банків у країні, а деякі авіаперевізники відмовляються літати до Алмати.

Джерело: Інтерфакс, Reuters

У Казахстані зупинили роботу банків

Роботу всіх банків в Казахстані призупинено. Про це заявив у четвер офіційний представник Національного банку республіки Казахстан Олжас Рамазанов.

Агентство з регулювання та розвитку фінансового ринку та Національний банк Казахстану, беручи до уваги проведення контртерористичних операцій силовими структурами та враховуючи тимчасові збої в роботі інтернету, а також для захисту здоров'я та життя працівників фінансових організацій та споживачів фінансових послуг, повідомляє про тимчасове припинення діяльності всіх фінансових організацій, - розповів Рамазанов.

Відключення інтернету в країні розпочалось учора, не працює як дротовий, так і мобільний інтернет. Також не працює ряд казахських ЗМІ, таких як zakon.kz, nur.kz, tengrinews.kz і vlast.kz, www.inform.kz.

Відбулося також блокування мовлення декількох телеканалів.

Скасування рейсів до Алмати

У середу почали надходити повідомлення, що ряд близькосхідних авіакомпаній почав скасовувати рейси до Алмати. Серед них flydubai, Air Arabia і Jazeera Airways. Водночас є дані, що російський «Аерофлот» та білоруський «Белавіа» також припинили польоти до міста.

Що відбувається у Казахстані

3 січня у країні почалися протести проти різкого підвищення ці на газ. Акції стартували у місті Жанаозені Мангістауської області.

Вже наступного дня протести охопили велику частину республіки, включаючи два найбільші міста – столицю Нур-Султан та Алмати.

4 січня президент країни Касим-Жомарт Токаєв відправив уряд у відставку, втім протести продовжилися, адже тепер учасники акцій вимагають політичних змін.

5 січня розпочалися штурми міських адміністрацій. В Алматі протестувальники зайняли мерію. Будівля горіла, в ній вибили вікна та двері. Громадський транспорт не працює.

Того ж дня президент країни звернувся до Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), до якої входять зокрема Росія, Білорусь, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан та Казахстан, по допомогу.

Зараз був запроваджений надзвичайний стан у чотирьох регіонах Казахстану: у Мангістауській та Алматинській областях і містах республіканського значення Алмати та Нур-Султані.

На даний момент відомо, що десятки солдатів та кілька бронетранспортерів вийшли на головну площу Алмати, там було чутно постріли. Про кількість постраждалих точної інформації поки немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?