У Києві арештований чоловік, який закликав створити "Рівненську народну республіку"
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві арештований чоловік, який закликав створити "Рівненську народну республіку"

У Києві арештований чоловік, який закликав створити "Рівненську народну республіку"
Джерело:  pro.gov.ua

У Києві арештовано мешканця столиці, якого підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України після закликів до створення "Рівненської народної республіки".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури Рівненської області.

Встановлено, що підозрюваний організував спробу проведення 10 травня несанкціонованого мітингу у Рівному, на якому із залученням за винагороду групи осіб намагався вчинити дії, спрямовані на посягання територіальної цілісності України здійсненням публічних закликів та розповсюдженням матеріалів із закликами щодо таких дій.

Читайте також: Свято сепаратизму: в ДНР мітинг з нагоди річниці захоплення ДонОГА

"І хоча "псевдоакцію" було одразу припинено правоохоронцями спільно із місцевими активістами, дану подію того ж дня було використано низкою російських ЗМІ для формування у громадян негативної думки та ставлення до України, зокрема до її державних структур", - заявили в прокуратурі.

В учасників акції вилучено плакати та листівки під гаслами "Ровенская Республика", "Бурштин – надбання Рівненської народної республіки" та інші.

32-річному жителю Києва повідомлено про підозру. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Варто зазначити, що стаття, за якою підозрюється киянин, загрожує йому позбавленням волі на термін від 5 до 10 років з можливою конфіскацією майна.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Хмельницькому була затримана жінка, яка готувала теракт за завданням росйських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?