У Києві розпочався четвертий Diia Summit — онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві розпочався четвертий Diia Summit — онлайн-трансляція

У Києві розпочався четвертий Diia Summit — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

У Києві 8 лютого розпочався четвертий саміт щодо розширення послуг електронного сервісу "Дія".

Джерело: Портал"Дія"

У "Дії" з'являться нові можливості

Зокрема, у рамках проведення саміту проходить презентація спеціального правового режиму "Дія.City", а також можливість зміни місця проживання за допомогою сервісу "Дія" в онлайн-режимі, оформлення онлайн документів про укладання шлюбу, отримання довідок про відсутність судимості, послуги для пенсіонерів та водіїв.

Зокрема, в ході виступу на саміті президент України Володимир Зеленський повідомив, що всі громадяни віком від 60 років, що пройдуть вакцинацію від COVID-19, зможуть безкоштовно отримати смартфон.

Навесні ми запускаємо нову велику державну програму. Всі охочі вакциновані українці старше 60 років отримають безоплатний якісний сучасний смартфон і пільговий тариф. Це – наша мрія, це вже реальність і шлях до головної мети – доступ до інтернету для всіх громадян України. Держава в смартфоні – для всіх. Можливість впливати на процеси у державі – для всіх. Не лише через класичні інструменти, а завдяки сучасним технологіям. Це – народовладдя у максимально широкій формі, - зазначив Зеленський.

Зокрема, в додатку "Дія" була презентована послуга зі зміни місця проживання в онлайн-режимі.

Сьогодні йде у минуле найпопулярніша – зміна місця реєстрації або зміна прописки, як кажуть у народі, або пекло, як кажуть ті, хто хоча б раз у житті змінював прописку. Відсьогодні жодних обліків, жодних кабінетів, паспортних столів, воєнкоматів та черги. Відтепер змінити місце реєстрації можна онлайн у кілька кліків, - підкреслив Зеленський.

Окрім цього, представники Пенсійного фонду повідомили, про намір додати у "Дію" електронне пенсійне посвідчення.

Людина, яка отримала пенсійне посвідчення або платіжну картку, може додатково одержати документ в електронній формі.

Відображення формується разом із унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує передачу інформації з реєстрів.

Електронне відображення пенсійного посвідчення формується автоматично за наявності у реєстрі відомостей, зокрема, оцифрованого образу особи.

Таке посвідчення буде мати аналогічну зі звичним посвідченням юридичну силу та строк дії.

У "Дії" також з'явилась послуга "Опитування".

Це – перший масштабний інструмент електронної демократії. Для мільйонів громадян це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення. Для держави – можливість швидко дізнатись думку людей з будь-яких питань в режимі реального часу і реальних цифр. А для всіх нас – це фактично старт цифрового народовладдя, - відзначив Володимир Зеленський.

За словами президента, першим питанням до громадян у рамках послуги "Опитування" буде вибір найкориснішої нової цифрової послуги у "Дії".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?