У Києві розпочався третій саміт Кримської платформи — пряма трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

У Києві розпочався третій саміт Кримської платформи — пряма трансляція

У Києві розпочався третій саміт Кримської платформи — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

23 серпня у Києві проходить третій саміт Кримської платформи, основними питаннями якого є економічне відновлення Криму, захист прав людини на півострові та забезпечення безпеки Чорноморсько-Балтійського регіону.

Джерело: Кримська платформа

Третій саміт Кримської платформи

Цього року учасники платформи приділять увагу відновленню територіальної цілісності України як ключового елементу забезпечення безпеки Чорноморсько-Балтійського регіону, економічному відновленню півострова, гуманітарній ситуації та захисту прав людини.

Україна має чітку візію того, як в Криму буде відновлене демократичне життя після того, як ми демонтуємо російську тиранію на півострові, - сказав під час виступу Володимир Зеленський.

Разом з тим Володимир Зеленський зазначив, що повоєнна трансформація України забезпечить для Криму такі економічні зміни, які дозволять йому працювати та бути економічно привабливим увесь рік, а не лише в сезон.

Він додав, що під час саміту Україна підпише перший документ із пʼятнадцятьма компаніями, які готові прийти в Крим за Україною.

Цьогоріч саміт проходить у змішаному форматі – учасники будуть присутні як особисто, так і онлайн.

Відомо, що до Києва прибули прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан, Фінляндії Петтері Орпо, президенти Литви та Португалії.

Також в Україну приїхали депутати парламентів 14 держав і Європейського парламенту.

У візиті візьмуть участь делегати від Австрії, Бельгії, Болгарії, Естонії, Іспанії, Ірландії, Ісландії, Канади, Литви, Польщі, Португалії, Швеції, Німеччини, Фінляндії та Європейського парламенту.

Нагадаємо, у першому саміті взяли участь 47 країн. Під час другого саміту вдалося зібрати 60 учасників.

Перший заступник глави МЗС України Еміне Джапарова повідомила, що цього року будуть ще 4 нові країни.

Читайте також:

  • Данілов описав найімовірніший сценарій звільнення Криму

  • Буданов анонсував "сюрпризи" для російських окупантів у Криму

  • Що змусить Путіна сісти за стіл переговорів з Україною — пояснення The Hill

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?