У Києві стартував марш антивакцинаторів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві стартував марш антивакцинаторів

У Києві стартував марш антивакцинаторів
Джерело:  online.ua

В Києві стартував марш “антивакцинаторів”, наразі рух транспорту біля Ради на вулиці Михайла Грушевського перекрили. Колону супроводжують структурні підрозділи Нацполіції, зокрема, вибухотехніки, працівники поліції діалогу, та військовослужбовці Нацгвардії.

Джерело: пресслужба Нацполіції

Не зважаючи на дощову погоду, до будівлі парламенту зібрались декілька сотень протестувальників.

Вони вимагають заборонити вакцинацію, яку вважають подекуди примусовою та скасувати надміру суворі, на їхню думку, карантинні заходи.

Зазначимо, нещодавно Київ, як і 15 областей України, перевели до “червоної” зони епідемічної небезпеки.

Окрім столиці, під посилений карантинний режим потрапили Запорізька, Одеська, Донецька, Херсонська, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська, Миколаївська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області.

Акцію протесту провели попри заборону масових зібрань, яка діє у всіх “червоних” зонах. У вищевказаних регіонах, діє заборона масових заходів, заборонена також робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів та діють деякі інші обмеження.

Варто зазначити, що у випадку наявності свідоцтва про вакцинацію, зокрема, COVID-сертифікату, можуть діяти деякі послаблення основних заборон.

Йдеться, зокрема, про те, що у випадку вакцинації 100% працівників та відвідувачів заходів (чи закладів), жорсткі обмеження скасовуються.

У МОЗ прокоментували марш антивакцинаторів

Свою позицію щодо маршу антивакцинаторів висловив вже очільник міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Це, на мою думку, насмішка над нашими медиками та над родинами, які втратили близьких у зв’язку з коронавірусом. Повірте, у реанімаціях антивакцинаторський дух згасає швидко, а фальсифіковані сертифікати там не працюють», - зазначив Ляшко.

Зміни руху транспорту у зв’язку з маршем

За даними Київпастрансу, було змінено рух автобусів № 24, 55, 62 та тролейбусів №38 по вулиці Грушевського біля Кабміну та станції метро "Арсенальна" - вулиці Мазепи з причини перекриття руху мітингуючими. На місце викликали поліцію.

В соцмережах вже також активно коментують ситуацію з антивакцинаторським рухом.

"Продовжимо асоціативний ряд... Освіта вбиває. Наука вбиває. Медицина вбиває. Знання вбиває. Поверніть мені мій неоліт" - каже один із тих, хто критикує мітингарів, представник громадської організації "Ціна держави", - пишуть користувачі.

Читайте також:

  • МОЗ затвердило список протипоказань для вакцинації від коронавірусу

  • В Україні хочуть посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

  • В Україні вперше судили за підробку COVID-сертифікатів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?