В Україні хочуть посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні хочуть посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

В Україні хочуть посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів
Джерело:  online.ua

За підробку COVID-сертифікатів в Україні можна буде загриміти за ґрати на вісім років. Штраф за придбання таких сертифікатів планують підняти до 50 тисяч гривень. Відповідний законопроєкт розглянуть на засіданні Ради у вівторок, 2 листопада.

Джерело: “ Свобода слова ” на ICTV

Про рішення суттєво посилити відповідальність за багаторазові махінації з COVID-документами повідомив голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. Він також уточнив, що багаторазовою підробкою сертифікату вважатимуться фальсифікації кількістю двічі і більше разів.

"Якщо це багаторазове порушення закону щодо використання фальсифікованих документів – до восьми років позбавлення волі. Багаторазове – це двічі і більше. І це стосовно людей, які виготовляють. Для тих, хто користується, там адміністративна відповідальність також посилюється за 50 000 гривень" , – сказав Радуцький.

Чиновник каже, що для розгляду проєкту №6084 нардепи зберуться на позачергову сесію 2 листопада. Одтак варто додати, що на оприлюдненому прес-службою фракції Слуга народу порядку денному його наразі немає.

Доповнення Кримінального кодексу статтею про підробку сертифікатів

8 жовтня комітет Ради з питань здоров'я нації підтримав проєкт закону про вищезгадане суттєве посилення відповідальності.

Законопроектом пропонується доповнити Кримінальний кодекс статтею 3213, яка передбачатиме штраф від 17 000 до 34 000 грн або обмеження волі на строк до двох років. Стаття КК буде присвячена використанню підроблених документів про щеплення проти особливо небезпечних інфекційних хвороб

Медикам, які вноситимуть неправдиві відомості, також підвищать штраф – він сягне від 34 до 68 тисяч грн. А також передбачається позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

За виготовлення та збут підроблених документів про щеплення – штраф від 85 до 170 тисяч грн або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 30 жовтня в Україні зафіксували 26 тисяч 198 нових випадків зараження коронавірусом, госпіталізовано 5 тисяч 305 осіб, померла 541 людина. За останню добу одужали 9 тисяч 449 українців.

Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 4 місці. За кількістю нових хворих і померлих серед країн Європи Україна на 3 місці.

Читайте також:

  • В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень.

  • Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах.

  • Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?