Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах

Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах
Джерело:  online.ua

В перший день запровадження на залізничних вокзалах пунктів експрес-тестування на коронавірус лише в першій половині доби було виявлено 18 хворих на COVID-19. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Джерело: Facebook, пресслужба “Укрзалізниці”.

"Маємо перші результати експрес-тестування на COVID-19 на залізничних вокзалах! Завдяки роботі "Укрзалізниці", яка організувала на найбільших вокзалах країни експрес-тестування для пасажирів без документа про щеплення, за першу половину доби вдалось виявити 18 хворих на COVID-19", - зазначив Кузін.

Причому 18 позитивних результатів виявили за результатами загалом проведених 500 експрес-тестів.

Санлікар наголосив, що якби ті громадяни здійснили свої поїздки, інфікованих могло б стати в десятки разів більше, залежно від того, в яких саме потягах вони мали їхати, та як довго тривали б їхні подорожі.

Кузін нагадав, що наразі в Україні найбільш активно циркулює штам коронавірусу "Дельта", швидкість поширення якого у кілька разів вища, ніж у “класичного” штаму, і навіть люди із безсимптомним перебігом хвороби можуть інфікувати інших.

"За цей же час у дев’яти пунктах вакцинації, розташованих на залізничних вокзалах, вдалось вже зробити понад 200 щеплень. Також 18 пасажирів не допустили до поїздок, оскільки в них не було ні документу про щеплення, ні негативного результату тестування", - написав Кузін.

Також він зазначив, що одразу після вакцинації пасажиру видають документ про одну дозу вакцини (форма 063-О), який можна пред’явити для подорожей.

Укрзалізниця звітує про 7 позитивних тестів

Водночас, дані пресслужби “Укрзалізниці” відрізняються від інформації Кузіна.

Так, “Укрзалізниця” зазначає, що за добу на залізничних вокзалах України вакцинувалося близько 500 осіб. Найбільшу кількість щеплень було проведено в пунктах, розміщених на Центральному залізничному вокзалі у Києві. Тут станом на 17 годину було вакциновано 133 особи, на вокзалі Львова — 91 особу, Дніпра — 88 осіб, решта – на інших вокзалах.

Пункти вакцинації у столиці працюють цілодобово, на інших вокзалах — за гнучким графіком.

Центри експрес-тестування на вокзалах працюють цілодобово. Станом на 17 годину перевірено майже тисячу пасажирів, у 7 з них результат виявився позитивним.

Зазначимо, що з 21 жовтня "Укрзалізниця" відкрила на деяких залізничних вокзалах пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19. Зробити щеплення проти COVID-19 можна на вокзалах у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Коростені та Ніжині.

Пройти експрес-тестування на коронавірусну хворобу можна на залізничних вокзалах у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Мукачево, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві.

Читайте також:

  • Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах.

  • В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень.

  • В Укрзалізниці відповіли на часті запитання щодо нових правил перевезень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?