Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах

Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах
Джерело:  online.ua

У зв'язку з введенням з 21 жовтня в Україні нових правил пасажирських перевезень, "Укрзалізниця" розгорнула пункти вакцинації та експрес-тестування на коронавірус на 10 великих залізничних вокзалах.

Джерело: пресслужба “Укрзалізниці”.

Повідомляється, що невакциновані пасажири в цих пунктах можуть за вигідною ціною зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду у разі негативного результату.

Пункти експрес-тестування розпочали роботу на 10 залізничних вокзалах у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Мукачеві, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві.

Громадяни, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити covid-тест за 350 гривень.

В залізничній компанії зазначають, що агентом у проведенні експрес-тестування стала "Медична лабораторія CSD", тому що вона "запропонувала найвигіднішу вартість послуг".

Також на 5 залізничних вокзалах – у Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі – починають працювати пункти безкоштовної вакцинації проти коронавірусу.

"Укрзалізниця" збирається збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування.

Нові правила перевезень пасажирів

Нагадаємо, з 21 жовтня в Україні починають діяти нові правила перевезень пасажирів під час карантину. Тепер посадка у поїзди міжрегіонального сполучення можлива лише за наявності у пасажирів covid-сертифіката (про одну дозу, або повну вакцинацію) або негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на сovid-19, зроблених не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Запровадження нових правил Кабміном пов'язане зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 в країні.

Так, у “червоній” зоні епіденебезпеки через темпи поширення covid-19 знаходяться вже 5 областей: Херсонська, Одеська, Донецька і Дніпропетровська, Запорізька. З 23 жовтня “червоною” стане і Сумська область. Також незабаром в “червону” зону можуть потрапити Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області.

Читайте також:

  • В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень.

  • В Укрзалізниці відповіли на часті запитання щодо нових правил перевезень.

  • Україна відновлює міжнародне залізничне сполучення з Польщею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?