У Києві від початку січня зафіксували четвертий аномальний погодний рекорд
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві від початку січня зафіксували четвертий аномальний погодний рекорд

У Києві від початку січня зафіксували четвертий аномальний погодний рекорд
Джерело:  online.ua

Вперше за 142 роки київська погода в січні більше відповідає квітневій.

Джерело: Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського

Аномально тепла погода в Києві        

Метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського вже вкотре повідомила про температурний рекорд у столиці України.

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 5 січня у Києві вперше за 142 роки середньодобова температура повітря склала +6,5°С, що на 0,7°С вище рекордного значення температури для цього дня 1961 року, - повідомили в обсерваторії.

Кліматична норма перевищена на 9,1°С, що відповідає погоді початку квітня.

Максимальна температура у столиці піднялась до +10,7°С, таким чином перевищивши попередній рекорд для цього дня 1925 року на 2,3°С.

У січні поточного року це вже четвертий рекорд! – додають науковці.

Найтепліший рік у Києві

Нагадаємо, що раніше в обсерваторії повідомляли, що 2021 рік став одним з двадцяти найтепліших та найсухіших у Києві за 140 років.

Середньорічна температура в Києві в 2021 році становила +9,2°С, що на 0,2°С більше за кліматичну норму 1991-2020 рр., а сам рік увійшов лише до двадцятки найтепліших із 1881 року, - повідомили в обсерваторії.

Найхолодніше минулого року було 20 січня – мінус 20,2°С, найспекотніше – 24 червня, коли температура в тіні досягла +35,5°С.

Загалом у 2021 році у Києві було зафіксовано 25 температурних рекордів, причому більше їх було у січні й червні – 9 та 10 відповідно.

Зміни клімату в Україні

Раніше Мінекології України повідомило, що до кінця цього століття на півдні України буде приблизно 100 тропічних ночей і до 135 літніх днів на рік.

Тривалі посухи призведуть до занепаду лісів та частіших лісових пожеж. Значно скоротиться територія, придатна для вирощування ялинки, бука, сосни та дуба.

Передбачається, що найбільш високі температури будуть спостерігати на території Харківської, Кіровоградської, Львівської Луганської та Житомирської областей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?