У Києві відбувся марш до Дня Захисників та річниці створення УПА
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві відбувся марш до Дня Захисників та річниці створення УПА

У Києві відбувся марш до Дня Захисників та річниці створення УПА
Джерело:  online.ua

Біля пам’ятника Т. Шевченку у центральній частині Києва зібралися для проведення ходи на честь Дня захисників та захисниць. За словами організаторів, загальна кількість людей, що брали участь в заході – близько 10 тисяч. Деякі учасники принесли із собою фотографії рідних, загиблих у війні на Донбасі.

Джерело: онлайн-трансляція Маршу 

Учасники ходи вирушили бульваром Тараса Шевченка у напрямку до Майдану Незалежності. В основному тут зібрались прихильники таких партій, як "Свобода", "Національний корпус", "Правий сектор".

Перед людьми виступали учасники війни на Донбасі, деякі політики та духовенство. З імпровізованої сцени лунали слова про те, що майже кожен з присутніх так чи інакше допомагав фронту.

“Націоналісти ще в часи, коли все йшло до анексії в 2012 році вже починали боротьбу. У 14 році націоналісти були авангардом Майдану. В 2014 і 15 роках ми витягували на своєму хребті бої на фронті. Сьогоднішній день це без сумніву свято. Але ми нагадуємо собі і країні, що ми будемо боротися проти окупації зовнішньої і внутрішньої. І Україна стане українською.

У нас вже був гіркий досвід 100 років тому. Коли не проукраїнські людин стали владою. В той час як тодішні патріоти кривавились на фронті. в тодішніх масових ЗМІ їх називали шовіністами. Так як нас зараз називають нацистами. А потім керманичі втекли залишивши українців наодинці з ворогом”.

З таким словами виступив засновник та перший командир полку «Азов», бійці якого брали участь в боях за Мар’нку, Іловайськ, Широкине та Маріуполь на самому початку війни в 2014 році.

Початково у столиці планувалося паралельно провести одразу дві ходи – Марш нації, який організовує Національний корпус, та Марш слави УПА, до якого долучився і ветеранський рух. Однак зрештою колони вирішили об’єднатись.

В руках в учасників Маршу прапори України і червоно-чорні прапори, а також прапори з символікою "Братства", "Сокола", "Руху ветеранів Києва" і ряду інших націоналістичних організацій, а також таблички з назвами міст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?