У Києві відбувся Марш рівності на підтримку ЛГБТ: українці висунули 8 вимог владі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві відбувся Марш рівності на підтримку ЛГБТ: українці висунули 8 вимог владі

У Києві відбувся Марш рівності на підтримку ЛГБТ: українці висунули 8 вимог владі
Джерело:  online.ua

Під час сьогоднішнього Маршу рівності КиївПрайд 2021 його учасники висловили низку вимог, одна з яких - введення в дію законодавства щодо протидії злочинам на грунті нетерпимості до ЛГБТ.

Джерело: пресцентр KyivPride

Марш рівності в Києві 

Місцем збору всіх охочих взяти участь в Марші стала площа біля київського Театру опери та балету. О 9.30 там, а також на прилеглих вулицях Володимирській та Хмельницького почали з’являтися перші представники ЛГБТ. З метою зменшення ризику поширення коронавірусу організатори також зобов’язали присутніх перебувати на мітингу в масках.

"Ми будемо пліч-о-пліч ЗАРАЗ, хто б що не казав, як б не тиснуло суспільство – сьогодні вийдемо і будемо тиснути МИ. Під дощем, під палючим сонцем, будь якою погодою – ми будемо виходити доти, поки нас не почують. Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!" - йдеться у повідомленні KyivPride.

У київській поліції попередили про можливі перебої з рухом транспорту.

“До уваги водіїв! У зв'язку з проведенням масового заходу з 24:00 18 вересня до 14:00 19 вересня буде перекрито рух автотранспорту на наступних вулицях: Володимирська — бульвар Тараса Шевченка — Терещенківська — Льва Толстого — площа Льва Толстого» - зазначають у відомстві.

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова закликала київських правоохоронців зробити все можливе, щоб цьогорічний Марш рівності пройшов без ексцесів.

Денисова нагадала, що Конституція України проголосила усіх людей рівними у своїх правах від народження, незалежно від будь-яких ознак, включаючи сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність. Вона закликала громадян бути толерантними один до одного та утримуватися від проявів дискримінації.

"Ми втомилися чекати змін і терпіти систематичні залякування, тиск, зриви мирних заходів, нападу на активістів і активісток, ЛГБТ-спільнота і людей, які просто хочуть бути собою", – заявляють в організації, уточнюючи, що вони "вимагають змін тут і зараз ".

Вимоги до уряду

Учасники акції, а їх було майже 7 тисяч, озвучили вісім вимоги до уряду країни. Мова йде про прийняття законопроєкту № 5488, який впорядковує відповідальність за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією і іншими формами нетерпимості.

Також організатори Маршу висунули вимогу знайти законодавче рішення проти мови ворожнечі і унеможливити публічні заклики до дискримінації. Крім цього, вони просять повного офіційного визнання в Україні в найближчій перспективі цивільних партнерств між людьми однієї статі.

Вимоги до влади від учасників Маршу рівності

  • Реформувати правоохоронну систему з метою покращення здатності розслідувати злочини, мотивовані нетерпимістю;

  • При створенні відповідної законодавчої бази – врахувати, що наразі в українських вишах фактори Согі – це реальні підстави цькування. Зважаючи на це, підвищити відповідальність за булінг;

  • Активізувати більше уваги на епідемічному благополуччю спільноти ЛГБТ;

  • Розглянути питання про створення центрального органу виконавчої влади, який буде займатися питаннями сімейної, демографічної та міграційної політики;

  • Визнати фактори сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності (Согі) можливими підставами для здійснення домашнього насильства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?