У Києві відкрили скляний пішохідний міст (фото, відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві відкрили скляний пішохідний міст (фото, відео)

У Києві відкрили скляний пішохідний міст (фото, відео)
Джерело:  online.ua

Довгоочікуване будівництво велосипедно-пішохідного мосту зі скляними оглядовими елементами нарешті завершилося. Як повідомляє ONLINE.UA, напередодні Дня Києва міський голова столиці урочисто відкрив новий туристичний об’єкт.

Як вже розповідалося на нашому сайті, новий міст, який з’єднав Хрещатий парк з Володимирською гіркою, коштував київському бюджету 260 млн гривень. Загальна вартість проектних та будівельних робіт, включаючи облаштування Алеї художників та прилеглої до мосту території, сягає 419 млн гривень.

Як пише мер Києва Віталій Кличко в своєму Фейсбуці, під час будівництва, яке тривало 5 місяців, він «практично щодня» приїжджав перевіряти хід робіт. На відкритті мосту міський голова, як і обіцяв, пострибав на скляній підлозі разом зі своїм братом Володимиром.

За словами Кличка, побудувати такий оглядовий міст у Києві планували ще 100 років тому, але з різних причин до реалізації такої ідеї так і не дійшли. Враховуючи складність об’єкту, тривалість будівництва (усього 5 місяців) можна назвати досить короткою за українськими мірками.

Нагадаємо, що на Евересті кілька днів масово гинуть альпіністи. За останні два тижні вже кількість смертей серед іноземців досягла 10 чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?