У Києві заборонили вмикати російськомовні пісні у громадських місцях
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві заборонили вмикати російськомовні пісні у громадських місцях

У Києві заборонили вмикати російськомовні пісні у громадських місцях
Джерело:  online.ua

Київрада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території столиці.

Джерело: Офіційний портал Києва

У Києві заборонили вмикати російськомовні пісні у громадських місцях

Відповідне рішення київські депутати ухвалили на засіданні 13 липня.

Згідно із ним у Києві буде заборонено публічне висвітлення та демонстрація російськомовних товарів і послуг у сфері культури. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги.

Російська – мова країни-агресора, і їй не місце в серці нашої столиці, – зазначив депутат міськради Вадим Васильчук.

Він додав, що мораторій також розповсюджується на об'єкти матеріальної та духовної культури, які мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

Для чого в Україні використовують мовне питання

За словами очільниці пресслужби ОП, російська мова – чи то пак, "українська російська" – є й частиною культурного розмаїття нашої країни.

На переконання Мендель, мовне питання чимало політиків "відверто використовують для спекуляцій і конфліктів". Як вважає представниця ОП, подібні "спекуляції" — це лецемірний спосіб утримувати політичних шанувальників".

Від прийнятого в розпал передвиборної гонки 2019 року закону про мову вся країна так і не заговорила українською... А от політичні улюбленці регіонів, де здебільшого звучить російська, по всіх кутках почали розповідати про насильницьке насадження державної української мови, – нагадала усім Юлія Мендель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?