У Києві закриють школи й дитсадки через сніжну негоду 11 та 12 лютого
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві закриють школи й дитсадки через сніжну негоду 11 та 12 лютого

У Києві закриють школи й дитсадки через сніжну негоду 11 та 12 лютого
Джерело:  online.ua

Потужні снігопади разом з морозною погодою завдали удару по транспортній інфраструктурі Києва. На тлі хуртовин і негативних погодних прогнозів на найближчі дні Київська міська державна адміністрація оголосила про тимчасове закриття шкіл і дитячих садків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міську владу.

За офіційними подробицями, школи й дитсадки не працюватимуть у четвер і п’ятницю, 11 та 12 лютого.
Водночас влада звернулася до приватних компаній і держустанов із закликом до порозуміння з батьками, які мали б у таких умовах працювати дистанційно.

“Останні дні техніка та комунальники працюють на межі можливостей, але негода не відступає і, на жаль, прогноз на найближчі дні – невтішний. Ми ухвалили оперативне рішення, що дасть змогу максимально розвантажити транспортні шляхи та мінімізувати паркування вздовж доріг, щоб дорожники могли без перешкод прибирати сніг. Тільки в столиці на сьогодні загальна кількість педагогічного персоналу разом із дітьми – майже 500 тисяч осіб. А це й логістика до місць навчання та роботи, і велике навантаження на транспортну систему міста. Тому припинення очного навчання на два дні стане реальним розвантаженням столичних автошляхів”, - цитує пресслужба першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

Департамент освіти зауважив, педагогічні колективи готові до організації дистанційного навчання у наступні два дні.

Аналогічні заходи наразі ухвалені не тільки у Києві. Наприклад, мерія міста Рівне на наступні два дні також вирішила закрити школи. Причиною стало очікування мокрого снігу в поєднанні з 10-градусним морозом найближчим часом. Утім, у місті працюватимуть дитячі садки, а школярі займатимуться дистанційно.

У Львові міський голова Андрій Садовий зауважив, що роботодавцям варто дозволити працювати дистанційно батькам, які не можуть відвести дітей до школи чи у садочок через сніжні заноси. Напередодні він наголосив, що школи мають разом з дорослими вирішувати питання про формат навчання у таких жорстких умовах.

Вже 10 лютого у профільному департаменті львівської мерії підтвердили, що деякі школи перейшли на дистанційне навчання. Перш за все це стосується закладів, до яких школярів підвозили. Районні установи продовжать приймати учнів офлайн.

Влада Ужгороду ще у середу, 9 лютого, оголосила про плани тимчасово закрити школи й дитячі садки у четвер та п’ятницю.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 11 лютого, погода в Україні ще більше зіпсується. Поряд зі снігопадами країну охоплять сильні морози до -20°С. Серйозне похолодання, яке принесе з собою балканський циклон, протримається в країні до кінця тижня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?