У Києві затримали бойовика "ДНР". Він добивав поранених в бою бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві затримали бойовика "ДНР". Він добивав поранених в бою бійців ЗСУ

У Києві затримали бойовика "ДНР". Він добивав поранених в бою бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки затримала розвідника бойовиків ОРДО, який у 2014 році добивав поранених у бою українських військових.

Джерело: сайт СБУ

Спецоперація щодо затримання провели в одному з київських хостелів. Чоловік прибув до столиці з тимчасово окупованого Криму. Згідно з інформаціє,. наданою службою, він наразі є мешканцем окупованого Донецька. З початком війни у 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань. Зокрема, в послужному списку бойовика - участь в угрупованні "Оплот".

Серед іншого у 2014 році займався тим, що добивав поранених у бою військових АТО.

Крім того, зловмисник проводив розвідку для здійснення артобстрілів позицій Збройних сил України.

Заходи із викриття і затримання зловмисника проводились за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому інкримінують участь у терористичній організації у межах провадження за ст. 258 Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Затримання причетних до бойовиків ОРДЛО у вересні

Нагадаємо, за вересень відбулись ще схожі випадки. 1 вересня бойовика "ЛНР", якого контррозвідка СБУ викрила у березні в Харківській області, засудили до 8 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили. Він воював проти України в складі терористичної організації "ЛНР", займався збором даних про позиції підрозділів ЗСУ та інших українських військових формувань.

Вкінці першого тижня вересня стало відомо, що міський суд Праги засудив заочно до 20 років позбавлення волі громадянина Чехії Їржі Урбанека з позивним “Бегемот”, який воював на Сході України на боці проросійських бойовиків. Він допомагав копати окопи, проводив патрулювання і в тому числі брав участь у бойових діях під Мар’їнкою, Красногорівкою і Спартаком.

Два тижні тому працівники української Служби Безпеки під час одного з рейдів викрили підприємство, яке займалось фінансуванням бойовиків так званої "ЛНР". У подальшому воно було заблоковане. Підприємство займалося незаконною торгівлею продуктами харчування. Від протиправної діяльності «бюджет республіки» отримав майже 19 млн рублів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?