У Києві затримали двох адміністраторів "ПВК Редан". Вони планували ще одну бійку
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві затримали двох адміністраторів "ПВК Редан". Вони планували ще одну бійку

У Києві затримали двох адміністраторів "ПВК Редан". Вони планували ще одну бійку
Джерело:  online.ua

Столичні правоохоронці викрили та затримали двох адміністраторів каналів субкультури “Редан”, які планували організувати ще одну бійку в Києві, зокрема на Дарниці.

Джерело: поліція Києва

Хто адміністрував канали Редан

"Підбурювачем" виявилася 15-річна киянка, яка заради хайпу створила Telegram-канал для прихильників субкультури та 14-річний хлопець – адміністратор іншого каналу, який закликав однолітків до бійки.

Поліцейські провели із підлітками та їхніми батьками профілактичні бесіди.

Канали, в яких поширювалася інформація про зустріч представників субкультури "Редан", правоохоронці вже заблокували.

Згідно з даними поліції, на Дарниці біля одного з торгових центрів планувалася зустріч субкультури "Редан".

На щастя, правоохоронці завчасно дізналися про намір проведення так званої акції, ідентифікували неповнолітніх координаторів та попередили конфлікт.

Що таке ПВК Редан

У ТРЦ великих міст Росії почали масово затримувати підлітків. Новий масовий рух почав активно розповсюджуватися у медіа та соцмережах.

Тільки в одному з ТРЦ Москви за один вечір затримали 300 людей.

За даними росЗМІ, причиною арештів стали масові бійки, які влаштували представники нової молодіжної субкультутри – "ПВК "Редан".

Молоді люди також називають себе "павуками", зображення яких з цифрою 4 носять на одязі.

Нещодавно у деяких містах України пройшли вуличні акції за участі підлітків і молоді. В Україні також з’явилися представники заснованого у Росії руху "ПВК "Редан", членів якої наразі масово затримують у РФ.

27 лютого підлітки, які відносять себе до російської субкультури "ПВК Редан", збирались для масових бійок у Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?