Поліція проводить обшуки в організаторів "ПВК Редан" у Харкові
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція проводить обшуки в організаторів "ПВК Редан" у Харкові

Поліція проводить обшуки в організаторів "ПВК Редан" у Харкові
Джерело:  online.ua

28 лютого поліція Харківщини провела обшуки у можливих організаторів масових бійок підлітків, які проходять у рамках субкультури "ПВК Редан", яка зародилася в РФ.

Джерело: начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов

У Харкові проводять обшуки в організаторів масових бійок підлітків

У Харкові пройшли три обшуки у можливих організаторів масових заворушень. Одним з них є неповнолітній.

У поліції зазначили, що батьки були шоковані тим, чим займається їхня дитина.

Звертаюсь до батьків неповнолітніх. Контролюйте своїх дітей. Кому не зрозуміло — війна, такі заходи зараз точно не на часі.

Підлітки з ПВК Редан хотіли організувати бійку у Харкові

Болвінов повідомив, що 27 лютого у Харкові, Києві та багатьох інших містах Україні пройшли масові заворушення за участі підлітків.

Підлітки вирішили погратись у війну, та назвали свій рух "ЧВК РЕДАН" - все для того, щоб влаштувати бійку з іншою субкультурою "офників", - пояснює поліцейський.

Він додав, що правоохоронці у Харкові попередили масову бійку та встановили 245 осіб, з яких тільки 30 повнолітні. З 245 підлітків було 149 хлопців та 66 дівчат.

Їх доставили до відділів поліції, наразі продовжують встановлювати деталі щодо організаторів бійок.

Справу невідкладно взяли в роботу — знайшли внутрішні чати в Telegram, через які підлітки збирались та координувались. Встановили особу кожного.

Що таке ПВК Редан

Молодіжний рух, який називає себе "ПВК Редан" зародився в РФ на базі аніме-серіалу Hunter x Hunter. У серіалі є угрупування злочинців "Геней Редан", які мають емблему павука.

Підлітки носять таку ж емблему на своєму одязі.

У РФ учасники руху збиралися у ТРЦ великих російських міст. Першу бійку зафіксовано у Москві 19 лютого. Російська влада заявляє, що рухом керують "представники недружніх держав".

27 лютого у Києві, Харкові, Львові, Івано-Франківську та Житомирі зібралися підлітки, які належать до нової субкультури, аби влаштувати бійку.

28 лютого збори зафіксовані у Вінниці, Білій Церкві та на Полтащині.

Провокування масових бійок серед молоді та підлітків – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, - заявили у поліції Києва.

Учасники "ПВК Редан" вступають у бійки з футбольними фанатами, мігрантами та представниками інших національностей чи субкультур.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?