В Україні затримують прихильників російського руху ПВК "Редан". Що про нього відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні затримують прихильників російського руху ПВК "Редан". Що про нього відомо

В Україні затримують прихильників російського руху ПВК "Редан". Що про нього відомо
Джерело:  online.ua

У деяких містах України пройшли вуличні акції за участі підлітків і молоді. В Україні з’явилися представники заснованого у Росії руху "ПВК "Редан", членів якої наразі масово затримують у РФ.

Джерело: Начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко

У кількох містах України підлітки з російської "ПВК Редан" збирались для масових бійок

У Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську підлітки, які відносять себе до російської субкультури "ПВК Редан", збирались для масових бійок 27 лютого.

У Харкові поліція навіть затримала підлітків, щоб попередити масову бійку. Правоохоронці встановили 245 учасників масового заходу, назвавши його "флешмобом", який запустила РФ.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, зараз правоохоронці запрошують батьків, діти яких взяли участь у флешмобі. З ними зустрічатимуться ювенальні поліцейські і проводитимуть профілактичні бесіди.

В Печерському районі Києва 27 лютого поліція також попередила бійку підлітків. Правоохоронці повідомляють, що учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин.

У Львові про бійку в центрі міста повідомили активісти. На місці події було кілька екіпажів поліції, які не дали організувати бійку.

Зібрання підлітків було також в Івано-Франківську. Сутичок не фіксували. Правоохоронці провели "виховну роботу" з деякими підлітками і наразі розбираються у ситуації.

Також ЗМІ повідомляють, що до руху "Редан" близько 16:00 запрошували у Житомирі. Втрутилась поліція та молодь. Обійшлося без сутичок, затримано до 10 осіб із битами.

Що відомо про "ПВК "Редан"

Інформація про новий рух почала активно розповсюджуватись у медіа та соцмережах після масового затримання підлітків у ТРЦ великих міст Росії.

Тільки в одному з ТРЦ Москви за один вечір затримали 300 людей.

Причиною арештів стали масові бійки, які, за даними росЗМІ, влаштували представники нової молодіжної субкультутри – "ПВК "Редан".

Молоді люди також називають себе "павуками", зображення яких з цифрою 4 носять на одязі.

Підлітки вважають себе "неформалами", і стверджують, що не мають жодного стосунку до військових формувань, а "ПВК" (за аналогією з сумнозвісним "ПВК "Вагнер" Пригожина) назвалися "по приколу".

Появу субкультури пов'язують з японським аніме-серіалом "Hunter x Hunter", у якому є бандитське угрупування під назвою "Геней Рьодан", символом якого був павук і цифра 4.

Також "редани" можуть носити картаті штани, надають перевагу чорному одягу.

Утім, підлітки себе кримінальною групою не вважають. У соцмережах стверджують, що представники спільноти виступають проти "біляфутбольних фанатів та уродженців Кавказу та мігрантів".

При цьому "редани"заявляють, що вони "не пригнічують людей через їхню релігію чи національність".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?