WhatsApp передумав блокувати акаунти користувачів за відмову від нових правил
Категорія
Технології
Дата публікації

WhatsApp передумав блокувати акаунти користувачів за відмову від нових правил

WhatsApp передумав блокувати акаунти користувачів за відмову від нових правил
Джерело:  online.ua

Популярний месенджер WhatsApp раптово передумав обмежувати аккауанти користувачів, які не дали згоду на передачу персональних даних Facebook. Замість цього компанія буде продовжувати переконувати користувачів все ж прийняти нові правила.

Джерело: TNW

Незважаючи на те що WhatsApp прийняла рішення відмовитися від обмежень для користувачів, які не захотіли приймати нову політику, компанія розраховує, що з часом вони приймуть нові правила. А месенджер буде постійно нагадувати про це - наприклад, коли люди будуть користуватися додатковими функціями месенджера.

"З огляду на недавні обговорення з різними органами влади та експертами по конфіденційності, ми хочемо пояснити, що в даний час ми не плануємо обмежувати функціональність роботи WhatsApp для тих, хто ще не прийняв оновлення. Замість цього ми будемо продовжувати час від часу нагадувати користувачам про оновлення, а також про ті випадки, коли люди вирішують використовувати відповідні додаткові функції, такі як спілкування з компанією, яка отримує підтримку від Facebook ", - пояснили в WhatsApp.

Що передбачають нові правила WhatsApp

Нові правила конфіденційності в WhatsApp хотіли ввести ще в лютому, але через невдоволення з боку користувачів, які стали масово відмовлятися від мессенжера, їх вступ в силу перенесли на середину травня.

15 травня нові правила використання WhatsApp вступили в силу. Тепер месенджер передає в компанію Facebook, якій він належить, більше персональних даних користувачів, ніж раніше. Користувачам при цьому не залишили ніякого вибору - вони повинні або прийняти ультимативні правила, або ж відмовитися від месенджера, який погрожував заблокувати основні фукнции в акаунтах відмовників і видаляти їх без попередження через 120 днів бездіяльності.

Це не сподобалося користувачам, тому вони почали масово переходити в Telegram і Signal. З 6 по 10 січня цього року, після оголошення WhatsApp про нові правила, месенджер Telegram по всьому світу завантажили 9 млн разів - це на 91% більше, ніж за аналогічний період тижнем раніше. Незабаром після цього Telegram відзвітував про зростання щомісячної аудиторії вище 500 млн користувачів.

Однак WhatsApp як і раніше залишається найпопулярнішим месенджером в світі з аудиторією понад 2 млрд активних користувачів. В Україні, згідно з дослідженнями, месенджером WhatsApp користуються близько 12% громадян, а в середньому близько 1 млрд осіб відправляють через WhatsApp по 55 млрд повідомлень щодня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?