Instagram ввів нову довгоочікувану функцію з приховування лайків
Категорія
Технології
Дата публікації

Instagram ввів нову довгоочікувану функцію з приховування лайків

Instagram ввів нову довгоочікувану функцію з приховування лайків
Джерело:  online.ua

Адміністрація соціальної мережі Instagram напередодні ввели для масового використання функцію, яка дозволяє приховати кількість отриманих публікацією лайків.

Джерело: офіційні блоги Instagram і Facebook

За оприлюдненими даними, імплементації такої функції передували довготривалі випробування. Наразі передбачається, що приховування лічильника лайків може “запобігти пригніченню” внаслідок перебування онлайн.

Функцію приховування лайків ввели безпосередньо у налаштуваннях, у розділі “Дописи”. Вона отримала офіційну назву “Приховати лічильник уподобань і переглядів” (Hide Like and View Counts мовою оригіналу).

Активувати нововведення можна для власного акаунту, підконтрольної сторінки чи окремих публікацій. Це можна зробити заздалегідь чи все після того, як дописи оприлюднено.

У разі блокування лічильника для будь-якого сегменту сторінки, його не побачать інші користувачі разом з кількістю переглядів.

Наразі функція повністю відкрита виключно для Instagram, однак через декілька тижнів його введуть у Facebook.

Згідно з офіційним анонсом, деякі користувачі знайдуть функцію корисною, однак деяких вона передбачувано буде дратувати. Перш за все вона буде нецікавою для тих, хто уважно стежить за популярністю своїх публікацій.

“Дух [нововведення] полягає в тому, щоб дати людям вибір. Можливо, вам захочеться менш перейматися кількістю лайків, які отримуєте, на кілька тижнів чи місяців, а потім усе повернути”, - цитує водночас BBC керівника соціальної мережі Адама Моссері.

Згідно з його уточненням, внутрішні алгоритми будуть надалі реєструвати кількість лайків та вирішувати на цьому підґрунті просування певних публікацій. Утім, на це впливатимуть також інші чинники. Серед них — підписки акаунту-автора та сторінки, за якими він стежить.

Функція приховування таких позначок знаходилася у режимі тестування розробників з 2019 року. З того часу її експериментально вводили на території окремих країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?