Microsoft раптово скасувала випуск нової операційної системи
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft раптово скасувала випуск нової операційної системи

Microsoft раптово скасувала випуск нової операційної системи
Джерело:  online.ua

У корпорації Microsoft ухвалили рішення про відмову від випуску нової операційної системи Windows 10X, яка передбачалася для нових комп’ютерах виробника.

Джерело: The Verge

Згідно з уточненими подробицями, ще до пандемії коронавірусу в американській компанії планували випустити Windows 10X разом з двоекранними комп’ютерами. Пізніше плани збільшилися до впровадження її для звичайних ноутбуків.

Наразі випуск операційної системи скасований повністю. Низка найкращих ідей, які опрацьовані під час роботи над нею, будуть імплементовані під час системних оновлень чинної Windows 10.

Передбачається, що сьогодення операційна система отримає принаймні такі доповнення, що були анонсовані раніше:

  • контейнер для запуску додатків;

  • покращений голосовий набір;

  • вдосконалена сенсорна клавіатура для планшетів з Windows 10.

Водночас у представництві Microsoft уточнили, що планують продовжити інвестиції у різноманітні технології, які донедавна передбачалися як елементи нової системи Windows 10X. Утім, немає значної ймовірності чи прямого підтвердження щодо презентації гаджетів Surface Neo найближчим часом чи у майбутньому.

Нова операційна система Windows

У корпорації планували випустити новий продукт вже 2021 року. Система повинна була стати потужним конкурентом для Google Chrome OS.

Такі плани не нові для Microsoft, вона й раніше намагалася випустити для користування полегшений варіант сьогоденної операційної системи для більшої зручності.

Першою такою розробкою була Windows RT, її випустили разом із Surface 2012 року. У 2017 році випустили Windows 10S.

Утім, кожна з вищезгаданих не відзначилася великою кількістю позитивних відгуків від користувачів. Обидві системи були надзвичайно урізані від повноцінного функціонала.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?