Apple звинуватили в антимонопольних порушеннях на найвищому рівні ЄС
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple звинуватили в антимонопольних порушеннях на найвищому рівні ЄС

Apple звинуватили в антимонопольних порушеннях на найвищому рівні ЄС
Джерело:  online.ua

Керівництво Єврокомісії виступило зі звинуваченнями на адресу американської корпорації Apple та озвучили претензії щодо порушення антимонопольного законодавства.

Джерело: сайт ЄК

Згідно з офіційною заявою, йдеться про порушення та обмеження конкуренції у власному магазині аплікацій App Store.

Представники ЄК зауважили, що компанія користувалася протизаконними методами, коли не дозволяла розробниками імплементувати альтернативні системи покупок у їхніх додатках — вони були вимушені користуватися сервісом Apple, який супроводжувався обов’язковою комісією в 30%.

Також компанія не дозволяла розробникам інформувати всіх користувачів щодо цих альтернативних шляхів для покупок поза межами додатків.

Єврокомісія наразі упевнена, така політика з боку керівництва Apple зумовила зростання цін на підписки та завдала фінансових збитків простим користувачам софту.

Заява європейського відомства стала формальним початком антимонопольної справи проти американської технокомпанії. Передбачається, що завершитися розпочатий процес може штрафом обсягом до 10% річного обороту. У випадку Apple ця сума може сягати до 27,5 мільярда доларів США.

Одразу два антимонопольних розслідування Єврокомісія почала проти Apple ще влітку 2020 року. Тоді претензії торкалися особливостей роботи App Store та ексклюзивної платіжної системи Apple Pay.

Перший кейс - це фактично відповідь на скаргу з боку Spotify, яка бідкалася через надзвичайно високу комісію, яку не вважала справедливою, а також обмеження для сервісів-конкурентів.

Раніше влада Євросоюзу також відзначилася претензіями щодо порушення антимонопольного законодавства у відношенні до Google. Іншого техномагната підозрювали в монополізації різних цифрових сервісів.

В цілому світовим компаніям у технологічному напрямку неодноразово дорікали надзвичайно агресивним придушенням конкурентів та спробі монополізації. Наприклад, зразковим є політика Facebook, яка просто викуповує компанії з перспективними розробками. Така доля серед інших спіткала Instagram.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?