Китай запустив перший модуль власної орбітальної станції
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай запустив перший модуль власної орбітальної станції

Китай запустив перший модуль власної орбітальної станції
Джерело:  online.ua

Китайська влада спрямувала на орбіту перший модуль власної космічної станції, яку розгортатимуть покроково у майбутньому.

Джерело: nasaspaceflight.com

За оприлюдненими подробицями, процес спорудження багатомодульної орбітальної станції КНР триватиме близько одного року.

Запуск ракети-носія Chang Zheng 5B відбувся у четвер, 29 квітня. Базовий модуль амбітного проєкта отримав маркування Tianhe.

У космос апарат відправилии з території космодрому Веньчан, який розташований в одній з південних провінцій республіки — Хайнані.

Tianhe складається, зокрема, з приборно-агрегатного відсіку, житлового модуля та стикувального елементу. Житлова частина передбачає наявність кухні, вбиральні, різноманітного комп’ютерного обладнанням, комплексів зв’язку з наземним командним пунктом, а також інших систем.

Згідно з задумом конструкторів, Tianhe може функціонувати як автономний апарат, здатний підтримувати життя на борту.

Будівництво станції в цілому розтягнеться приблизно на рік. Передбачається, що вона здатна прослужити китайським науковцям від 10 до 15 років після остаточного запуску.

Наступним етапом розгортання місії стане відправка на орбіту безпілотного космічного корабля за допомогою ракети-носія Chang Zheng 7. Після запланований запуск до станції пілотованого корабля Shenzhou-12, який доставить у космос трьох фахівців.

Разом з базовим модулем китайська влада планує розгорнути два лабораторних, які отримають назви Wentian та Mengtian. Загальна маса апаратів сягає близько 100 тонн, оскільки лише маса Tianhe сягає 20 тонн. Модулі здатні будуть приймати та забезпечувати одночасно до 6 членів екіпажу.

Раніше Китай запускав орбітальні станції, однак сьогоденний проєкт набагато складніший. Це перша багатомодульна місія для фахівців країни.

Першу орбітальну станцію КНР відправила у космос ще 2011 року, то був Tiangong-1. Його наступника з індексом “2” спрямували на орбіту 2016 року.

Пізніше плани відправити Tiangong-3 замінили на ідею багатомодульного апарату, на який спрямують відповідні кошти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?