Українська влада оштрафувала Google на мільйон
Категорія
Технології
Дата публікації

Українська влада оштрафувала Google на мільйон

Українська влада оштрафувала Google на мільйон
Джерело:  online.ua

5 квітня офіційно стало відомо, що Антимонопольний комітет (АМКУ) наклав штраф розміром у мільйон гривень на українську філію Google, ТОВ "Гугл", за неподання інформації у розслідуванні.

Джерело: пресслужба  АМКУ

Про що наразі відомо

Як стверджують представники відомства, Комітет веде розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку "Google Мій бізнес".

Варто звернути увагу на те, що саме у цій справі Google не надавав Комітету затребувану інформацію понад рік, що є обтяжуючими обставинами.

"Ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції", – сказано у заяві.

Окрім того, наголошується, що у Google необхідні дані все-таки надали, проте справу проти ТОВ за ненадання інформації на вимогу Комітету на той момент вже порушили. Як запевняють представники Комітету, це також було враховано у накладеному штрафі.

Скандал навколо Google та Telegram

Нещодавно американська організація Coalition for a Safer Web виступила за видалення мобільної версії месенджеру Telegram з Google Play. Президент Марк Гінсберг почав стверджувати, що додаток має бути вилучений з віртуального магазину, як до того вже вдіяли з додатком соціальної мережі Parler.

Як стверджує експерт й колишній американський дипломат, месенджер став середою поширення ідей екстремізму та антисемітизму. Водночас через нього поширюють погрози та координують насилля на расовому підґрунті.

"Coalition for a Safer Web звернулася до суду Каліфорнії з позовом проти Alphabet — материнської компанії, у склад якої входить Google", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?