Microsoft вперше за 15 років змінює в Office стандартний шрифт
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft вперше за 15 років змінює в Office стандартний шрифт

Microsoft вперше за 15 років змінює в Office стандартний шрифт
Джерело:  online.ua

Компанія Microsoft вперше з 2007 року змінює в Office шрифт за замовчуванням. Замість Calibri користувачам пропонують обрати один з 5 нових шрифтів.

Джерело: блог Microsoft в Twitter

Для запуску нововведень, які вступлять в силу з 2022 року, Microsoft розробила відразу 5 варіантів ексклюзивних шрифтів. Користувачам Office запропонували обрати один з них. Компанія закликала користувачів визначитися зі шріфтом і повідомити про свій вибір - на підставі вибору користувачів буде вирішено, який саме шрифт стане базовим.

Нові шрифти Microsoft Office - з чого обирати

Нові шрифти для Microsoft 365 отримали назву Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford і Grandview.

  • Tenorite має схожість з класичним Times New Roman, який стояв за замовчуванням в Office до 2007 року. У ньому переважають більш м'які лінії і чіткі знаки пунктуації - зручний варіант для читання текстів на невеликому екрані.

Шрифт Tenorite (фото - microsoft.com)

  • Bierstadt в Microsoft назвали універсальним шрифтом, який виражає простоту і раціональність в легко читабельній формі. У його буквах немає каліграфічних родзинок і контрасту між товстими і тонкими штрихами.

Шрифт Bierstadt (фото - microsoft.com)

  • Seaford характеризується асиметричними, але чіткими формами. Під час читання він підкреслить відмінність між буквами і тим самим буде створювати більш пізнавані форми слів.

Шрифт Seaford (фото - microsoft.com)

  • Skeena - це "гуманістичний" шрифт, в якому помітна різниця між тонкими і товстими частинами символів. Творці вважають, що він відмінно підійде для презентацій, брошур, таблиць та звітів.

Шрифт Skeena (фото - microsoft.com)

  • Grandview - шрифт для читання на відстані і в поганих умовах.

Шрифт Grandview (фото - microsoft.com)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?