В ЄС суворо оштрафували Google
Категорія
Технології
Дата публікації

В ЄС суворо оштрафували Google

В ЄС суворо оштрафували Google
Джерело:  online.ua

Регулятор Італії ухвалив рішення про застосування штрафних санкцій проти корпорації Google, якій відповідно з ним доведеться сплатити близько 102 мільйонів євро.

Джерело: Reuters

У заяві італійської влади говориться, що причиною стало зловживання з боку корпорації власним домінувальним становищем на ринку додатків з пошуку в інтернеті.

Уточнюється, що Google не дозволив аплікації Enel JuicePass співпрацювати з операційною системою Android Auto, завдяки якій можна безпечно користуватися різноманітними додатками в автомобілях.

“Несправедливо обмежуючи її використання і віддаючи перевагу Google Maps”, - наголосил орган-регулятор.

Також звертається увага на домінувальне положення американського технологічного гіганту, що дозволяє йому контролювати доступ до ринку додатків з боку розробників - йдеться про повний контроль над Google Play.

Представництво корпорації в Італії у відповідь оголосило, що вони повністю не згодні з позицією влади та збирається ретельним чином вивчити документи для ухвалення рішення щодо своїх подальших дій.

Монополізація Google

Упродовж лютого 2021 року одразу дві філії американської корпорації - ірландська та французька - виплатили штрафи на користь французького уряду в 1,1 мільйона євро. Офіційним приводом стала некоректна демонстрація рейтингів готелів у країні.

Навіть в Україні діяльність Google відзначилася штрафами. У квітні Антимонопольний комітет застосував штрафні санкції на мільйон гривень за неподання у встановлений строк відомостей на вимогу державного уповноваженого АМКУ.

Google та Apple

Керівництво Єврокомісії виступило зі звинуваченнями на адресу американської корпорації Apple та озвучили претензії щодо порушення антимонопольного законодавства.

Згідно з офіційною заявою, йдеться про порушення та обмеження конкуренції у власному магазині аплікацій App Store - аналогічно тому, як звинувачують і Google.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?