Уоррен Баффет розповів про одну з найбільших помилок в історії інвестицій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уоррен Баффет розповів про одну з найбільших помилок в історії інвестицій

Уоррен Баффет розповів про одну з найбільших помилок в історії інвестицій
Джерело:  online.ua

У минулому році офіційно стало відомо, що легендарний інвестор Уоррен Баффет продав частину акцій Apple, які були у портфелі його компанії Berkshire Hathaway. Однак нещодавно мільярден відверто зізнався, що вважає це рішення однією з найбільших своїх помилок.

Джерело: yahoo!finance

Що Уоррен Баффет говорив про Apple

За словами підприємця, технологічний гігант Apple залишається лідером у галузі технологій.

"Це неймовірний продукт. Це величезна, величезна користь для людей. Роль, яку Apple відіграє у їхньому житті, величезна. Я використовую iPhone лише для дзвінків, але я, мабуть, такий єдиний у країні. Цей продукт необхідний людям", - наголосив Уоррен Баффет.

Ігноруючи той факт, що в минулому році акції Apple стрімко зростали, Уоррен Баффет все-таки вирішив частково їх продати. Однак зараз інвестор та його бізнес-партнер Чарлі Мангер шкодують, що зробили це.

"Станом на кінець 2020 року Berkshire володів понад 900 мільйонів акцій Apple на загальну ринкову вартість 120,4 мільярда доларів. Це дало Berkshire 5,4% власності у фірмі. Цікаво, що компанія витратила всього 31 мільярд доларів у 2016 році, щоб наростити цю частку. Акції Apple і досі займають найбільше місця в портфелі Berkshire Hathaway", - йдеться в повідомленні.

Інвестор також засипав компліментами очільника Apple Тіма Кука, звернувши увагу на те, що той зробив у багатьох аспектах те, чого не міг зробити Джобс. Окрім того, Уорен Баффет публічно визнав, що вважає компанію найціннішим активом для Berkshire Hathaway.

Що потрібно знати про акції Apple

Акції Apple зросли на 81% у минулому році - вони змогли обігнати інші технологічні компанії, серед яких Amazon (AMZN), Alphabet (GOOGL) та Facebook (FB). Станом на 7 травня акції коштують 129,55 долара, знизившись на 2,29% з початку року, за даними Libertex.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?