У Microsoft розкрили, коли остаточно відмовляться від Internet Explorer
Категорія
Технології
Дата публікації

У Microsoft розкрили, коли остаточно відмовляться від Internet Explorer

У Microsoft розкрили, коли остаточно відмовляться від Internet Explorer
Джерело:  online.ua

Корпорація Microsoft підтвердила свої наміри остаточно позбутися Internet Explorer у своїх операційних системах вже незабаром.

Джерело: офіційний блог

Згідно з уточненням компанії, вже з 15 червня 2022 року вона відмовиться від підтримки Internet Explorer 11 у нових версіях Windows 10.

Згідно із заявою Шона Ліндерсея, очільника команди, яка відповідає за підтримку браузера Microsoft Edge, причиною став пошук оптимальної сумісності для відображення старих веб-сторінок з новими.

“Сьогодні ми знаходимося на наступному етапі цього шляху: ми оголошуємо, що майбутнє Internet Explorer в Windows 10 знаходиться в Microsoft Edge. Microsoft Edge не тільки є більш швидким, безпечним і сучасним браузером, ніж Internet Explorer, але також може вирішити ключову проблему: сумісність зі старими застарілими веб-сайтами та додатками”, - наголосив менеджер.

Передбачається, що Internet Explorer буде доступний користувачам як спеціальний режим взаємодії у браузері Edge. Цим “режимом IE” можна буде скористатися принаймні до 2029 року.

В цілому Microsoft виділила три причини для відмови від старого інтегрованого браузера на користь оновленого проєкту:

  • покращена сумісність - Edge у компанії назвали єдиним браузером із вбудованою сумісністю із застарілими сайтами та додатками;

  • оптимізована продуктивність - Edge розробники виділили як браузер, який оптимально працює у різних ситуаціях та не потребує заміни на інші для використання окремих сайтів чи веб-додатків;

  • безпека в інтернет - новий браузер розроблений з підвищеною увагою до спроб злому та за сучасними рішеннями у цьому напрямку.

Microsoft Edge з’явився у широкому використанні ще 2015 року як інтегрований браузер у першій версії Windows 10. Покрокова заміна на нього старого Internet Explorer триває з того часу.

Вже 30 листопада торік підтримкою Internet Explorer 11 припинила займатися аплікація Microsoft Teams, а з 17 серпня 2021-го передбачається відімкнення доступу від додатків та служб Microsoft 365.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?