У Києві затримали російського шпигуна. Він готував нові ракетні атаки по столиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві затримали російського шпигуна. Він готував нові ракетні атаки по столиці

У Києві затримали російського шпигуна. Він готував нові ракетні атаки по столиці
Джерело:  online.ua

СБУ у результаті спецоперації на Київщині затримали агента РФ, який передавав росіянам інформацію про електропідстанції у Києві та ремонтні бази ЗСУ.

Джерело: СБУ

Шпигун РФ шукав ППО біля енергооб’єктів у Києві

Російський агент-коригувальник працював на російське ГРУ, яке наказало йому встановити геолокації підрозділів Сил оборони на території Київщини.

Найбільше ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки. Також фігурант «зливав» окупантам інформацію про електропідстанції у Києві, - повідомляє СБУ.

ГРУ сподівалось, що їхній шпигун виявить поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування української ППО.

За цією інформацією там готували нову серію прицільних повітряних ударів по Києву та прилеглих населених пунктах.

Як затримали шпигуна РФ

Співробітники СБУ затримали шпигуна «на гарячому», коли він здійснював відеозйомку військової бази ЗСУ та «прив’язував» її GPS-координати до електронної карти.

За даними слідства, фігурантом є 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва у пошуках «швидкого заробітку». Для цього залишав власні «резюме» на спеціалізованих інтернет-платформах з пошуку підсобних робіт, - йдеться у повідомленні.

Так його знайшла російська розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці.

Комунікація здійснювалася через один із месенджерів, де зрадник створив декілька анонімних облікових записів для конспірації.

У місці проживання зловмисника знайшли ноутбук і смартфон з доказами його розвідувально-підривної діяльності проти України.

Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловік знаходиться під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:

  • СБУ затримала російського "крота" родом з Херсона

  • СБУ розкрила подробиці створення дронів "Морський малюк" після атаки на Кримський міст

  • Шість командирів однієї з бригад Нацгвардії отримали підозру за розкрадання 14 млн грн

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?