У Киргизстані внаслідок збройних зіткнень з Таджикистаном загинули 46 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

У Киргизстані внаслідок збройних зіткнень з Таджикистаном загинули 46 людей

У Киргизстані внаслідок збройних зіткнень з Таджикистаном загинули 46 людей
Джерело:  online.ua

З 14 вересня на киргизько-таджицькому кордоні розпочалося нове збройне протистояння. У Киргизстані внаслідок воєнних дій загинули 46 людей. Таджикистан також повідомив про свої втрати, заявивши, що загинули 35 людей.

Джерело: киргизька служба «Радіо Свобода»

Конфлікт між Таджикистаном та Киргизстаном

На даний момент загальна кількість загиблих у Киргизстані становить 46 людей.

Кількість постраждалих, які надійшли до організації охорони здоров'я, становить 140 осіб.

Видання повідомляє, що 16 вересня на кордоні Киргизстану та Таджикистану в Баткенській області відбулися чергові великі зіткнення.

Сторони поклали відповідальність за початок конфлікту одна на одну. Протягом дня кілька разів повідомлялося про домовленість припинити вогонь, проте стрілянина на кордоні знову поновлювалася. У Баткенській області запроваджено режим надзвичайної ситуації, - пише Радіо Свобода.

17 вересня стрілянина знову поновилася. Цього разу конфлікт стався у Чон-Алайському районі Ошської області.

19 вересня у Киргизстані оголосили днем національної жалоби.

Таджикистан повідомляє про 35 загиблих.

Станом на 18 вересня ситуація на кордоні Киргизстану та Таджикистану спокійна. На лінії кордону якихось спроб ескалації чи пострілів не зафіксовано.

Причиною постійних конфліктів на кордоні країн є його неузгодженість. Із 970 кілометрів киргизько-таджицького кордону країни узгодили лише 519 кілометрів. Решта залишається спірною.

Проблеми центральноазійського кордону здебільшого походять із радянської епохи, коли Москва намагалася розділити регіон між групами, чиї поселення часто були розташовані серед інших етнічних груп.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?