У Китаї офіційно дозволили сім'ям мати трьох дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї офіційно дозволили сім'ям мати трьох дітей

У Китаї офіційно дозволили сім'ям мати трьох дітей
Джерело:  online.ua

Влада Китаю скасувала обмеження на кількість дітей в сім'ях, які діяли майже 40 років. Тепер в кожній родині може бути по три дитини, а не по одній.

Джерело: Xinhua

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Політбюро ЦК КПК 31 травня. Влада КНР розраховує, що пом'якшення політики народжуваності допоможе в боротьбі зі стрімким старінням нації і скороченням робочої сили.

Скільки дітей можна мати сім'ям в Китаї

У Китаї з 1979 року тривав масштабний соціальний експеримент, в рамках якого більшості населення забороняли заводити більше однієї дитини. Ця заборона була введена, щоб стримати стрімке зростання населення, яке в той час в Китаї не було можливості прогодувати. До порушників цього обмеження застосовувалися великі штрафи і жорсткі заходи - примусові аборти та навіть стерилізацію.

Двох дітей було дозволено мати тільки представникам етнічних меншин, єдиним дітям у своїх батьків, а також сім'ям, які проживають в сільській місцевості, якщо їх перша дитина - дівчинка.

У 2016 році всім сім'ям в Китаї офіційно дозволили заводити двох дітей. Але коли двоє дітей стали легальним правом китайців, більшість сімей не захотіли народжувати другу дитину. Китайська влада вже почала замислюватися про стимуляцію дітонародження фінансово. Плануюють ввести значну допомогу на дітей та податкові пільги для сімей.

Скільки людей живе в Китаї

Китай - сама багатонаселена країна світу. Дані останнього перепису населення в КНР свідчать про те, що на початок року в Китаї проживало 1,411 млрд людей.
Щорічний приріст населення з 2010 по 2020 рік склав в середньому 0,53% - це менше, ніж за період з 2000 по 2010 рік. У 2020 році в КНР народилося 12 млн дітей, що на 6 млн менше, ніж в 2016 році.

Також перепис показав, що трудове населення Китаю (громадяни у віці від 16-59 років) налічує 880 млн осіб, а це на 40 млн менше, ніж 10 років тому. Діти до 14 років становлять майже 18% китайців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?